Kapetanos, 11 puncte din 45 pentru Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul grec a înscris nouă goluri, şase fiind marcate în ultimele cinci minute ale meciurilor. Patronul Gigi Becali dorea să-l dea afară pe Kapetanos în iarnă, nemulţumit că mingea „sare din fotbalist ca din perete“.

Steaua a învins cu 1-0 pe terenul lui CS Otopeni, duminică, printr-un gol al atacantului Pantelis Kapetanos, reuşit în minutul 90+1. Fotbalistul grec a salvat din nou Steaua la capătul unui meci în care roş-albaştrii au practicat un joc demn de la Liga a II-a.

Kapetanos (25 ani) a marcat cel de-al nouălea gol de când a venit în Ghencea, reuşitele sale aducând Stelei nu mai puţin de 11 puncte în acest sezon al Ligii I! Şase dintre aceste goluri au fost reuşite în ultimele cinci minute ale meciurilor. Patru dintre golurile sale au adus victoria Stelei, trei au salvat echipa de la o înfrângere, în timp ce alte două au fost marcate în victorii la scor ale roş-albaştrilor.

Kapetanos a venit la Steaua în vară, adus de Adrian Ilie ca fotbalist liber de contract. „L-am luat pe Kapetanos pentru că nu m-a costat nimic.

N-am ce să pierd cu el”, a explicat atunci finanţatorul Gigi Becali. După un start modest, Kapetanos a început să capete încredere, mai ales în mandatul lui Dorinel Munteanu care l-a titularizat mereu. La Steaua grecul traversează acum cea mai bună perioadă a carierei sale. „Încerc să fiu atent 90 de minute şi cu prima ocazie să dau gol“, a explicat grecul secretul său prin care înscrie atunci când nimeni nu mai speră.

Becali nu a avut încredere în Kapetanos

Pantelis Kapetanos a fost aproape de a părăsi Steaua în iarnă. „Specialistul“ Gigi Becali a considerat că are atacanţi mult prea buni în lot ca să mai mizeze şi pe grec. „Sare mingea din el ca din perete, ca dintr-o iapă. Este ca un manechin. Nu este jucător de Steaua“, spunea Gigi Becali în luna octombrie.

După remiza cu Dinamo, scor 1-1, în care Kapetanos a înscris, Becali s-a răzgândit: „Mi-a plăcut cum a jucat. I se vor acorda mai multe şanse.“ 

Subiect de glume în Grecia

Pantelis Kapetanos părea să aibă un viitor strălucit atunci când era junior. A fost convocat de 13 ori în selecţionata U-21 a Greciei, apoi s-a transferat la AEK Atena, unul dintre cluburile mari ale Greciei. Aici au apărut problemele, cauzate în principal de accidentări. În două sezoane, Kapetanos a jucat 28 de meciuri şi a marcat doar 5 goluri. Fanii lui AEK glumeau că pot să moară împăcaţi dacă îl văd pe Kapetanos că marchează un gol. Chiar şi ziariştii atenieni glumeau că un gol al atacantului poate fi considerat a opta minune a lumii.

image



0-1

CS Otopeni: Nae - L. Ivan, Diogo, Panait, Vitinha - Lazici (60 Chiacu), Fl. Pârvu, Negru (71 Nasser), Cr. Constantin - Caramarin, Yontcha (85 V. Iacob). Antrenor: Liviu Ciobotariu.

Steaua: Zapata - Ogăraru, Tudose, Baciu, P. Marin - Tiago, Bicfalvi (76 A. Ionescu) - Semedo (62 Liţu), B. Stancu, Toja - Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş.

A marcat: Kapetanos 90+1

Stadion: Astra (Ploieşti)

Spectatori: 5.000

Arbitru: Adrian Comănescu

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite