Kaka, „hoţ“ de trofee

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilianul a fost declarat cel mai bun jucător al Cupei Confederaţiilor, un premiu pe care, conform cifrelor, îl merita conaţionalul său Lucio. În această seară, înce-pând cu ora 21.30, Kaka va fi prezentat oficial de Real Madrid, la show-ul de pe „Bernabeu“ urmând să asiste peste 50.000 de fani.

 „Este primul titlu din postura de jucător al Realului”, a declarat brazilianul după victoria cu 3-2 contra SUA din finala Cupei Confederaţiilor.

Ca bonus, Kaka a fost ales de către o comisie tehnică a FIFA drept cel mai valoros jucător al competiţiei, devansându-i pe Luis Fabiano şi pe Dempsey.

„La Madrid vreau cât mai multe trofee, inclusiv Balonul de aur“, a completat „colecţionarul“ Kaka. Acesta a ieşit însă învingător doar la impresia artistică.

În Africa de Sud, FIFA a folosit în premieră un modern sistem de monitorizare a jucătorilor, Castrol Index. Surprinzător, ierarhia cifrelor l-a plasat pe Kaka (punctaj de 8,89) doar pe locul trei, după căpitanul “Selecao”, Lucio (9,13), şi după Clint Dempsey (9,01), mijlocaşul SUA.

Diferenţa dintre cei doi brazilieni s-a văzut şi în finală, unde Lucio a marcat golul victoriei, în timp ce Kaka l-a pierdut pe drum pe Donovan la golul doi al yankeilor.

A „vândut“ 2.000 de tricouri în 7 zile

Nedreptatea făcută lui Lucio este încă o dovadă a faptului că noul star al Realului a beneficiat cu siguranţă de boom-ul mediatic creat de transferul la Madrid.

De altfel, în ultima săptămână, de când au lansat noul model de echipament, madrilenii au vândut 2.000 de tricouri „albe” cu Kaka. Fără număr pe spate, pentru că prezentarea oficială e programată pentru astăzi!

Cum funcţionează sistemul Castrol

Este urmărită fiecare mişcare a jucătorilor (şuturi, driblinguri etc.), analizându-se influenţa acestora în marcarea sau primirea unui gol. De asemenea, sunt monitorizate pasele, intercepţiile şi faulturile, dar diferenţiat, în funcţie de zona în care s-a produs acţiunea respectivă. „Inovaţia” dezvoltată de Castrol, sponsor oficial al Cupei Mondiale din 2010, calculează şi distanţele alergate de fotbalişti, cu minge şi fără minge.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite