„Kaiserul“ sună deşteptarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi asupra naţionalei s-au abătut mulţi nori negri în ultima perioadă, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, speră ca la meciul cu Franţa să iasă soarele şi pe strada

Deşi asupra naţionalei s-au abătut mulţi nori negri în ultima perioadă, directorul general al FRF, Ionuţ Lupescu, speră ca la meciul cu Franţa să iasă soarele şi pe strada tricolorilor.

De pe balconul camerei sale de hotel din Mamaia, fostul internaţional din ”generaţia de aur” le transmite un mesaj de încurajare actualilor componenţi ai echipei naţionale în campania de calificare la Campionatul Mondial din 2010.

Adevărul: Care este diferenţa dintre meciul cu Franţa şi cel pierdut „acasă” în 1995, 1-3, cu tine titular?

Ionuţ Lupescu: La vremea aceea ei abia îşi clădeau acea superechipă, cu Desailly, Thuram sau Zidane, ce avea să devină campioană mondială şi europeană. De atunci şi până acum ei au evoluat însă constant la nivel înalt, în timp ce noi nu am mai avut rezultate notabile după 2000.

Este mai importantă partida de acum de la Constanţa decât  acea confruntare de pe Ghencea?

Este, ca şi atunci, doar un meci de calificare, nu unul decisiv. E adevărat totuşi că, dacă Doamne fereşte pierdem, nu mai avem şanse la locul unu şi va trebui să ne batem pentru baraj. Dacă vom obţine victoria însă, putem lua o opţiune serioasă la câştigarea grupei.

Crezi că un eventual succes contra Franţei ar rezolva problemele şi scandalurile din fotbalul românesc din ultima perioadă?


Din păcate, unele persoane au căutat în mod voit să facă scandal şi acest lucru a afectat pregătirea jucătorilor echipei naţionale deoarece s-a ajuns chiar până la injurii la adresa familiilor fotbaliştilor şi a conducerii federaţiei. Sincer, nu cred că scandalurile se vor termina vreodată, dar sper ca un rezultat bun cu Franţa să ne aducă mai multă linişte.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite