Juventus a sesizat TAS pentru suspendarea medicilor săi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cirro Ferrara se află într-o situaţie grea pe banca lui Juventus
Cirro Ferrara se află într-o situaţie grea pe banca lui Juventus

 Clubul italian de fotbal Juventus Torino a sesizat Tribunalul de arbitraj pentru Sport (TAS) pentru a protesta faţă de suspendarea a doi dintre medicii săi, responsabili pentru depistarea pozitivă a căpitanului Italiei, Fabio Cannavaro.

 Bartolomeo Goitre şi Lucas Stefanini au fost suspendaţi două luni de către procurorul antidopaj al Comitetului olimpic naţional italian (Coni) pentru că au administrat o substanţă interzisă jucătorului, după o înţepătură de viespe.

Cannavaro a fost depistat pozitiv în august, la cortizon, după ce a luat un medicament anti-alergic pentru a-şi trata o înţepătură de viespe. Fiind vorba de un caz de urgenţă, cererea de autorizare în scopuri terapeutice (AUT), obligatorie pentru corticoizi potrivit codului mondial antidopaj, nu a fost făcută decât după tratament de către Juventus, iar controlul pozitiv a aut loc între timp.

Coni a cerut la mijlocul lunii octombrie tribunalului naţinal antidopaj să suspende procedura angajată împotriva lui Cannavaro, dar medicii au rămas pedepsiţi.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite