Junior Moraes: „Voiam la Steaua, dar Metalurg a fost mai decisă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brazilianul care a părăsit Gloria Bistriţa pentru a juca în Ucraina spune că echipa din Doneţk a rezolvat în doar două zile ceea ce roş-albaştrii s-au chinuit timp de şase luni să o facă. Fotbalistul de 24 de ani ne-a povestit cum au decurs negocierile cu Metalurg şi care a fost omul decisiv în transferul său de la Gloria Bistriţa în campionatul din Ucraina.

„Adevărul": Eşti fericit că ai semnat cu Metalurg?

Junior Moraes
: Da. Îmi pare bine că s-a terminat telenovela transferului meu. Şi ştii cât a durat totul? Două zile, nu şase luni, aşa cum a fost cu ofertele de la Steaua.

Dar tu la Steaua ai fi vrut să ajungi...

Da. Mi-aş fi dorit să rămân în România, însă, dacă sumele propuse de cei de la Steaua nu au fost pe placul lui Jean Pădureanu, ce puteam să fac eu? Acum toată lumea e mulţumită.

Inclusiv Pădureanu.

Da, păi cum să nu fie când a luat 1.250.000 de euro? Exact suma pe care o dorea.

Cum au decurs tratativele?

Mă crezi că nici n-a fost vorba de negocieri propriu-zise? Cei de la Metalurg spuneau că au nevoie de un atacant, iar Marian Aliuţă, pe care l-am cunoscut în Antalya, m-a recomandat lor. El a jucat un an la Metalurg şi se ştia bine cu cei de acolo. Le-a dat nişte DVD-uri cu meciurile mele. Apoi, ucrainenii au venit la un amical, m-au văzut, m-au plăcut, au luat legătura cu Pădureanu şi cu Giovanni Becali şi în două zile totul a fost gata!

Tu eşti mulţumit de contract?

Da, altfel nu mai semnam. Este bine din punct de vedere financiar, trebuia să mă gândesc şi la bani pentru că am nevoie să-mi ajut familia de acasă, din Brazilia.

Soţia ta va veni cu tine la Doneţk?

Cred că da. Cei de la club mi-au spus că îmi dau un apartament, aşa că va veni şi ea să locuiască cu mine. Îmi va fi mai uşor să mă adaptez. De unul singur îmi era greu printre străini.

La Metalurg joacă şi un român, Ciprian Tănasă. Te ştii cu el?

Nu ne-am cunoscut personal, nici nu am apucat să vorbim în Antalya, dar o vom face de miercuri încolo, când vom merge din nou în Turcia în cantonament.

Cunoşti stilul de joc al noii tale echipe? Cunoşti campionatul din Ucraina?

Nu ştiu foarte bine amănuntele astea, dar, cu siguranţă, îmi prinde bine cantonamentul pentru că voi avea ocazia să văd cam ce se vrea de la mine, de la echipă. Pe plan personal, îmi doresc să joc şi mai bine decât am făcut-o în România şi să dau mai multe goluri. Pentru asta trebuie să mă ajute echipa.

Cum ai caracteriza perioada de la Bistriţa?

Foarte bună din punct de vedere profesional. Gloria a fost, practic, o rampă de lansare în fotbalul european. Le mulţumesc celor de la Bistriţa pentru tot ce au făcut pentru mine.

Junior Moraes

- A ajuns la Bistriţa din ianuarie 2010
- A costat 50.000 de euro
- A marcat de 10 ori în 17 jocuri în returul sezonului trecut
- În turul acestui campionat a înscris de opt ori în 15 jocuri

Metalurg Doneţk, înfiinţată de 15 ani

Noua formaţie a brazilianului Junior Moraes se află pe locul 10 în campionat, la 30 de puncte de liderul Şahtior. Metalurg Doneţk este un club recent fondat, în anul 1996. Echipa evoluează pe Stadionul Metalurg, cu o capacitate de doar 5.300 de locuri, dar îşi construieşte o arenă nouă, de 17.500 de locuri. Moraes va fi coleg în Ucraina cu Ciprian Tănasă. De altfel, această echipă nu este străină românilor, aici evoluând, în trecut, Marian Aliuţă şi Daniel Florea. Antrenorul lui Metalurg este rusul Andrei Gordeiev.




Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite