Jucătorii care vin, în România, liberi de contract sunt străini de fotbal!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucătorii care vin, în România, liberi de contract sunt străini de fotbal!
Jucătorii care vin, în România, liberi de contract sunt străini de fotbal!

Cluburile din Liga I s-au „întărit“ în vara trecută cu jucători gratis precum Molinero, Grzelak, Bibişkov sau Edimar. Ei s-au dovedit a fi inutili. „Nu mai aduc jucători liberi de contract“, decreta Becali. Afirmaţia sa nu pare lipsită de acoperire din moment ce achiziţiile de acest gen s-au dovedit a fi falimentare.

În plină criză financiară, Steaua a fost prima care a închis robinetul cu bani pentru transferuri. Astfel, roş-albaştrii au găsit rapid soluţiile de avarie pentru campania de achiziţii, acontându-i pe „anonimii” Rafal Grelak, Krum Bibişkov şi Miguel Tininho. Cei trei nu au impresionat în Ghencea, jucând împreună, adunat, doar 7 meciuri în toate competiţiile. Primul care a părăsit deja echipa este portughezul Tininho, poreclit de colegi „Titinho” sau „Rebutinho”.

Acesta s-a înţeles cu oficialii din Ghencea şi şi-a reziliat contractul, plecând înapoi în Portugalia. Mai mult, conducerea Stelei caută o modalitate prin care să scape şi de ceilalţi doi jucători străini, care au semnat pentru un salariu de 120.000 de euro anual. Roş-albaştrii nu sunt însă singurii care au mutat greşit pe piaţa transferurilor.

Lupescu: „În liga I vin prea mulţi străini slabi“

Molinero, adus cu surle şi trâmbiţe, a clacat la Dinamo. Edimar şi Cabrera, care prind echipa foarte rar la CFR Cluj, sau Nene, un obişnuit al tribunei la FC Braşov, se pot lăuda şi ei cu aproape aceleaşi performanţe reuşite de omologii lor de la Steaua: câteva minute jucate pentru echipele lor.

Ionuţ Lupescu, director general al FRF,  critică şi el transferurile din Liga I: „Orice jucător din Uniunea Europeană are dreptul la liberă circulaţie, dar m-aş bucura ca echipele româneşti să acorde o mai mare importanţă tinerilor noştri. În Liga I vin prea mulţi străini slabi.”

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite