Cornel Dinu rupe tăcerea: "Jucătorii lui Dinamo au cerut ca Bonetti să nu primească primă "

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Dinu rupe tăcerea: "Jucătorii lui Dinamo au cerut ca Bonetti să nu primească primă "
Cornel Dinu rupe tăcerea: "Jucătorii lui Dinamo au cerut ca Bonetti să nu primească primă "

Cornel Dinu a dezvăluit că înaintea meciului cu Steaua, jucătorii au cerut două miliarde de lei primă, doar pentru ei, fără ca Dario Bonetti să primească ceva, şi a recunoscut că uneori Borcea face echipa. Un nou scandal zguduie Dinamo. După ce Bonetti a adus acuzaţii grave la adresa conducătorilor, acum Dinu a ieşit la atac.

Haosul pare termenul cel mai potrivit pentru a descrie starea de spirit de la Dinamo.

Suporterii îi înjură pe acţionari, acţionarii dau vina pe Bonetti, italianul arată cu degetul spre fraţii Becali, iar aceştia îl găsesc vinovat pe Cornel Dinu, numit „cancerul lui Dinamo”.

După remiza de acasă cu Pandurii, „Procurorul” a dezvăluit, la „Fanatik Show”, adevărata situaţie de la echipă.

Jucătorii l-au „sărit” pe  Bonetti de la primă

Cornel Dinu a dat de înţeles că Dario Bonetti era marginalizat atât de Borcea cât şi de jucători, povestind un episod petrecut în cantonament înainte de meciul cu Steaua din acest sezon:

„Echipa era la Săftica, se întâmpla înainte de meciul câştigat în Ghencea. Cristi Borcea a venit şi i-a spus lui Bonetti să rămână în bucătărie, că vrea să discute ceva cu jucătorii în sala de consiliu. A mers acolo şi l-a întrebat pe căpitan (n.r. – Tamaş), ce primă vrea pentru echipă în cazul unei victorii. Răspunsul în numele colegilor a fost: «Vrem două miliarde de lei, dar numai noi, fără antrenor!». Atunci vă întreb, unde e unitatea la Dinamo?”.

Totodată, oficialul „câinilor” a povestit că relaţiile în vestiar sunt şi acum reci, oferind ca exemplul meciul cu Urziceni când, la final, din banii de primă au dispărut 5.000 de euro.

Borcea dă indicaţii în privinţa primul „11”

Faptul că Bonetti s-a plâns în repetate rânduri că preşedintele executiv Cristi Borcea i-a impus în mai multe rânduri ce jucători să bage în teren nu este o practică nouă pentru acţionarul dinamovist.

Administratorul-delegat a dezvăluit un episod petrecut anul trecut când echipa era condusă de finul său, Cornel Ţălnar. Dinamo tocmai învinsese „acasă” pe Steaua, 2-1, iar Dinu, Ţălnar şi alte persoane din staff-ul echipei s-au dus la un restaurant din apropierea stadionului pentru a sărbători victoria.

La un moment dat, „Ţânţarul” a primit un telefon din partea lui Borcea, discuţia halucinantă care a urmat fiind povestită de Dinu. „«Aţi câştigat, bravo, o să vă dau şi o primă, dar nu o să te iert şi o să te schimb în vară pentru că nu ai băgat jucătorii mei, Cristea, Torje şi Miranda». Am rămas muţi. Ăsta e adevărul!”, a povestit „Mister”.

„Nu vreau să comentez acum nimic. Vorbim peste câteva zile când mă întorc în ţară”, a parat, ieri, Borcea. Dinu: „Am luat primă de la Giovani pentru Mutu” „Procurorul” a ţinut să lămurească şi relaţia sa cu fraţii Becali.

„Am avut o relaţie rece cu Giovani Becali, nu de amiciţie. În perioada 1996-1997, clubul o ducea greu şi ei au adus vreo zece jucători. Printre ei şi Tararache, pe care l-am dat apoi cu două milioane de dolari, bani cu ajutorul cărora am făcut apoi o echipă foarte bună. Nu-i contest, sunt profesionişti, ştiu să-şi vândă marfa. Nu i-am jignit niciodată, sunt oameni de onoare. Şi mie mi‑au dat o primă pentru că l-am crescut pe Mutu, e singurul lucru pe care l-am obţinut de la ei”, a precizat Dinu.

Ionel Ganea: „De ce să nu stau pe bancă?”

Fostul mare jucător a mai spus că managerului sportiv Ionel Ganea i s-a luat dreptul de a mai sta pe banca tehnică, începând de la meciul cu Pandurii, însă „Ganezul” îl contrazice. „Ştiam că i se intrerzisese să mai vină pe bancă, pentru că... nu e de acolo, nu cunoaşte, intră pe teren şi dă indicaţii, care nu au nimic comun cu realitatea. Aduce o tensiune care trebuie evitată”, a atacat „Mister”.

În replică, Ganea a afirmat: „Îl respect pe Cornel Dinu, dar nu vreau să intru în conflictul dintre el şi conducere. Nu am dat indicaţii şi mă ridic de pe bancă doar când duc foaia cu schimbările de jucători. Fac doar ce intră în atribuţiile mele. De ce să nu stau şi de acum încolo pe bancă?”.

Dinu, protejatul lui Badea

Şefii nu au discutat încă ce măsură vor lua în privinţa lui Cornel Dinu pentru declaraţiile sale, dar faptul că Ioan Becali este unul dintre contestatarii săi ar putea duce la îndepărtarea „Procurorului” din club. În apărarea sa, „Mister” beneficiază de sprijinul lui Nicolae Badea.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite