„Jucaţi ca la Euro!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul atacant spune că naţionala României nu trebuie să se arunce asupra francezilor. Moldovan nu vrea să-şi aducă aminte de cele două meciuri în care a jucat pentru naţională împotriva Franţei, ambele pierdute, 0-1 în 1996 şi 0-2 în 2002.

Dintre foştii internaţionali români, Vio Moldovan e cel mai îndreptăţit să vorbească despre Franţa. A jucat nu mai puţin de patru sezoane la FC Nantes, echipă cu care a câştigat titlul de campion în 2001, ultimul în Ligue 1 înainte de hegemonia lui Olympique Lyon. La fel de bine, fostul fotbalist al lui Dinamo şi Rapid cunoaşte şi starea de spirit din interiorul echipei naţionale, înainte de partidele importante pentru calificare.

Adevărul: Vio, batem Franţa?

Viorel Moldovan: Sper să ne descurcăm şi să obţinem victoria. În acest moment nu ne mai permitem alţi paşi greşiţi. În cazul unui eşec ar scădea mult şansele la calificare.

Cum crezi că îi putem surprinde pe francezi?

Să jucăm la fel ca la Euro, să nu le dăm spaţii. Nu trebuie noi acum să ne aruncăm peste ei. Trebuie să tentăm mai mult decât atunci, dar cu inteligenţă, cu o organizare bună şi să fim disciplinaţi. Nu ne va fi uşor, deoarece ei au jucători foarte rapizi în atac, însă suferă pe faza defensivă. Sunt sigur că băieţii se vor monta foarte bine şi vor da totul pentru victorie. Naţionala a dovedit mereu că se descurcă în momente critice.

Tu ai mai jucat contra francezilor şi la Euro 96, dar şi în amicalul din 2002...

Sunt meciuri de domeniul trecutului, pierdute, de care nu e bine să ne amintim.

Care au fost cele mai frumoase momente pentru tine la naţională?

Au fost multe. Goluri marcate, calificări la campionatele mondiale, europene. Dar toate fac parte din trecut. Au fost şi eşecuri, însă, aşa e în fotbal.

Dar la echipele de club, unde te-ai simţit cel mai bine?

Peste tot unde am evoluat. Şi la Fenerbahce a fost frumos, şi la Rapid sau în Elveţia. În Franţa însă, m-am adaptat cel mai bine. Am evoluat şi cel mai mult. Am jucat patru ani. Acea perioadă le-a prins bine şi copiilor mei. Acum ei învaţă în limba franceză la liceu.

CFR-ul se poate impune în faţa celor de la Bordeaux?

Sunt sigur că, dacă vor pregăti cele două meciuri la fel cum au făcut-o împotriva celor de la Chelsea sau AS Roma vor obţine ceea ce şi-au propus. Nu vorbesc de locul trei, ci şi de calificarea în Ligă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite