Jucăm într-o grupă nebună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Austria, echipă care a învinsese Franţa cu 3-1, a remizat sâmbătă cu Feroe (1-1). Insularii veneau după 18 înfrângeri consecutive. După meciul de miercuri cu Lituania, antrenorul feroezilor, Jogvan Martin Olsen, îşi va prezenta totuşi demisia, fiind sătul de insuccesele selecţionatei sale.

În urmă cu 20 de ani, Feroe reuşea să învingă Austria, scor 1-0, în primul lor meci internaţional. Sâmbătă, în preliminariile grupei a şaptea pentru CM 2010, Feroe a fost aproape de a repeta performanţa. De data asta a fost 1-1, Stranzl fiind cel care i-a salvat pe austrieci cu un gol marcat în minutul 49.

Gazdele reuşiseră să deschidă scorul în minutul 47 prin Lokin, acesta fiind copilul unuia dintre membrii formaţiei ce a învins Austria în 1990. Feroe a reuşit astfel să pună capăt unei perioade de 18 jocuri consecutive ce s-au soldat numai cu înfrângeri.

Miercuri, Feroe va întâlni Lituania, echipă cu care a înregistrat o remiză albă în 1998. Acesta însă va fi ultimul meci pentru antrenorul
Jogvan Martin Olsen, care a fost instalat pe banca tehnică în 2005.  De partea cealaltă, austriecii şi-au diminuat şansele de a ajunge la CM 2010, asta după ce avuseseră un debut fulminat în această grupă, victorie cu Franţa, 3-1.

Cel mai slab membru UEFA

Feroe a devenit membru UEFA şi FIFA în 1998 şi este considerată drept cea mai slabă naţională europeană. De-a lungul timpului, Feroe a înregistrat mai multe rezultate ruşinoase, cele mai drastice înfrângeri fiind cele suferite în faţa Iugoslaviei, României şi Norvegiei, de fiecare dată 0-7.

 În 1995 însă, ei au înregistrat cea mai importantă victorie din istoria ţării, 3-0 cu San Marino. Campania de calificarea la Euro 2008 a fost cea mai proastă din istoria ţării, Feroe încasând 43 de goluri în 12 partide. Atunci au marcat doar patru goluri, reuşitele aparţinând unui singur jucător: Rogvi Jacobsen.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite