Jose Mourinho,desemnat "Omul anului"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mourinho a mai bifat un succes. Foto: EPA
Mourinho a mai bifat un succes. Foto: EPA

Portughezul Jose Mourinho, câştigător al Ligii Campionilor, campionatului şi Cupei Italiei cu echipa de fotbal Inter Milano în 2010, a fost desemnat "Omul anului" de Gazzetta dello Sport, fiind pentru prima oară în 32 de ani când prestigiosul ziar de sport din Peninsulă acordă acest premiu unui antrenor.

Mourinho a reuşit să-i devanseze în ancheta cotidianului italian pe tenismanul spaniol Rafael Nadal, liderul clasamentului ATP, şi pe pilotul german Sebastian Vettel, campionul mondial de Formula 1.

La categoria "echipa anului", învingătoare a fost reprezentativa de fotbal a Spaniei, graţie primului său titlu de campioană mondială, cucerit la CM 2010 din Africa de Sud. "La Roja" le-a devansat pe Inter Milano şi pe Los Angeles Lakers, campioana NBA.

Gazzetta dello Sport a ales şi "Femeia anului" în lume, titlul revenindu-i cunoscutei schioare americane Lindsey Vonn, medaliată cu aur în proba de coborâre la JO de la Vancouver. Vonn a fost urmată de atleta croată Blanka Vlasic, cea care domină proba feminină de săritura în înălţime, şi de italianca Francesca Schiavone, câştigătoarea turneului de la Roland Garros.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite