Joacă la Iaşi cu gândul la Belgrad

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa antrenată de Dusan Uhrin pleacă astăzi în Moldova pentru a înfrunta Politehnica, în ultimul meci înainte de returul cu Partizan

FC Timişoara vizează cea de-a şasea victorie consecutivă în campionat. Printre ”victimele” bănăţenilor sunt echipe de top, ca Rapid sau FC Vaslui.

Antrenorul Dusan Uhrin jr consideră că meciurile care au trecut trebuie uitate. „Am avut şi serii mai lungi de victorii, dar nu în prima divizie. La ultimul meu club (n.r. Mlada Boleslav), am avut un sezon în care am pierdut un singur meci”, şi-a amintit tehnicianul ceh care nu crede că seria de meciuri victorioase ar putea dăuna echipei din cauza unei încrederi în sine exagerate.

„Ne motivează în plus penalizarea de şase puncte, dar nu e treaba noastră să comentăm în această privinţă, noi luptăm pe teren să câştigăm puncte în continuare”, a explicat atacantul Dorin Goga. Timişorenii nu se lasă înşelaţi de situaţia dificilă a adversarului, aflat în acest moment pe un loc retrogradabil.

Poli Iaşi, tratată ca o echipă mare

„Poli Iaşi nu este o echipă slabă, chiar dacă nu are o situaţie prea bună în clasament. Au avut multe ocazii în meciul cu Dinamo, chiar dacă au pierdut cu 2-0. Trebuie să avem grijă la contraatacurile lor şi să abordăm partida foarte activi, pentru a ne confirma statutul de favoriţi”, a spus Dusan Uhrin. „Este un meci important, pentru că vrem cele trei puncte. Iaşiul are o situaţie dificilă în acest moment şi de aceea cred că vor lupta, însă asta nu trebuie să ne împiedice pe noi să câştigăm”, a declarat Dorin Goga, jucător venit în această vară de la Universitatea Cluj.

Încrezători pentru returul cu Partizan

Chiar dacă trebuie să se concentreze la meciul de campionat de la Iaşi, Dusan Uhrin şi elevii săi nu pot să nu se gândească şi la meciul din Cupa UEFA de la Belgrad. „Trebuie să mă gândesc bine la tactica pe care o vom aborda şi la ce jucători vom folosi la Iaşi, pentru că urmează destul de repede meciul cu Partizan. Nu menajez pe nimeni, totul e să nu suferim accidentări”, a spus antrenorul timişorenilor, care va merge sâmbătă la Belgrad pentru a urmări meciul Partizan – Vojvodina Novi Sad.

Dorin Goga, care a marcat un gol pentru FC Timişoara în acest campionat, crede că echipa bănăţeană poate întoarce soarta calificării. ”Poate a fost şi teamă cu Partizan, dar sunt sigur că nu va mai fi cazul şi la Belgrad. Mergem acolo să câştigăm, credem în asta, pentru că altfel n-ar avea rost să ne prezentăm. Trebuie să ne apărăm toţi şi să atacăm toţi, nu avem de ales dacă vrem să marcăm două goluri şi să nu primim niciunul”, a declarat atacantul.

image

Nu ne interesează cât durează negocierile pentru vânzarea clubului. Sunt multe lucruri la mijloc, mulţi bani în joc şi de aceea cred că durează atât

image


Dusan Uhrin,
antrenor FC Timişoara

”Decarul” clasic nu e necesar

FC Timişoara a jucat în acest sezon, fără mijlocaş de creaţie, însă acest lucru nu este important în opinia antrenorului. ”Nu jucăm în aşa fel încât să avem nevoie de un număr 10 clasic”, a declarat Dusan Uhrin. De aceeaşi părere este şi Dorin Goga, jucător care are calităţi pentru a evolua pe acel post. „Poli joacă fără un decar clasic, însă dăm în medie trei goluri pe meci, aşa că nu consider că acest lucru este o problemă”, a opinat jucătorul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite