Jindra, pe hârtie Uhrin jr., pe bancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Cluj l-a desemnat pe anonimul Ales Jindra antrenor principal, dar jucătorii sunt convinşi că Uhrin jr. îi va antrena. Clubul CFR a anunţat ieri că noul antrenor principal al echipei este Ales Jindra, iar ex-tehnicianul formaţiei FC Timişoara, Duşan Uhrin jr., va ocupa funcţia de consilier sportiv.

Şefii campioanei au apelat la acest „tertip” pentru că regulamentul FRF nu era în favoarea cehului demis de Marian Iancu.

Numirea lui Uhrin a creat primele controverse în rândul oamenilor de fotbal, iar directorul Şcolii Federale de antrenori, Mircea Rădulescu, îi avertizează pe cei de la Cluj că riscă sancţionarea în cazul în care vor fi chemaţi în faţa Comisiei de Disciplină.

„Nu ştiu ce sancţiuni riscă, pentru că acest caz este o premieră în România, dar cu siguranţă, dacă se va dovedi că Uhrin este de fapt antrenorul, CFR va plăti.

Uhrin poate să îi fie sfătuitor sau prieten lui Jindra, dar nu poate conduce antrenamentele şi să stea pe bancă de faţă cu toată lumea, pentru că va ajunge în faţa comisiei”, a spus Rădulescu.

Jindra se află la prima experienţă ca antrenor principal, fiind ultima oară secund la formaţia Banik Sokolov, din liga a doua cehă, şi a obţinut licenţa PRO UEFA abia la începutul anului trecut.

Iancu îi ia apărarea lui Uhrin

Patronul echipei FC Timişoara, Marian Iancu, a declarat ieri că nu este normal să i se interzică lui Duşan Uhrin să antreneze CFR.

„Duşan Uhrin are dreptul să muncească oriunde vrea şi acest drept trebuie să îi fie respectat. Trebuie să fie antrenor acolo unde este dorit, chiar şi la CFR Cluj.

S-a adeverit ce a spus Gigi Becali şi se dovedeşte încă o dată că este cel mai informat în ceea ce priveşte fotbalul românesc. Ştia el ce ştia când a spus că Duşan va merge la CFR”, a declarat Marian Iancu, patronul timişorenilor.

Demiterea lui Trombetta, previzibilă

Unul dintre cei mai apreciaţi fotbalişti „vişinii”, Gabi Mureşan a spus lucrurilor pe nume şi a afirmat că nici nu se pune în discuţie faptul că Uhrin jr. va fi antrenorul echipei. „Jindra va fi antrenor doar pe hârtie, dar e clar că Duşan Uhrin ne va antrena. Nu era nevoie de un aer proaspăt, dar conducerea decide.

Cred că putea fi lăsat până în vară Trombetta, dar această hotărâre nu ne-a luat prin surprindere, ne gândeam că o să-l schimbe”, a spus mijlocaşul.

Fundaşul Tony da Silva nu a fost prea mirat de numirea lui Uhrin şi a menţionat că nu-şi doreşte decât primul loc cu noul antrenor. „Uhrin a reuşit treabă bună la Timişoara şi conducerea noastră a demonstrat până acum că ştie ce face.

Vreau ca noi să terminăm pe primul loc, iar prietenul meu Balint de la Timişoara să vină pe locul doi”, au fost urările de bine ale lui „Pittbul”.

Antrenor de primul loc

Duşan Uhrin jr. a fost demis de la formaţia de pe malul Begăi din cauza unui conflict cu patronul Iancu. Cehul a realizat performanţe remarcabile la Timişoara, singurul motiv pentru care trupa antrenată în prezent de Gabi Balint nu este pe prima poziţie în clasament fiind penalizarea de 6 puncte dictată în urma scandalului cu italianul Claudio Zambon. În tur, Uhrin a reuşit 10 victorii şi 5 egaluri, pierzând doar de două ori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite