Javier Zanetti, peste istoria Vasluiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
427 de meciuri oficiale  are FC Vaslui în palmares, puţin peste jumătatea partidelor în care Zanetti  a evoluat la Inter.
427 de meciuri oficiale are FC Vaslui în palmares, puţin peste jumătatea partidelor în care Zanetti a evoluat la Inter.

Argentinianul se află la cel de-al douăzecilea sezon profesionist, în vreme ce echipa lui Porumboiu – abia la al zecelea an de existenţă.

Meciul FC Vaslui - Inter, programat joi, de la ora 21.45, în play-offul Ligii Europa îl va aduce în România şi pe unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti ai planetei. Căpitanul italienilor, Javier Zanetti are 39 de ani împliniţi la 10 august şi a început al douăzecilea sezon de fotbalist profesionist. El a debutat în 1992 la Talleres, în liga a doua argentiniană, şi de atunci nu a fost sezon în care să nu evolueze în minimum 33 de partide.

Zanetti e de 18 ani la Inter, ajungând fotbalistul cu cele mai multe partide disputate sub tricoul milanezilor. Practic, contra Vasluiului, el va juca pentru a 801-a oară pentru formaţia italiană.

În 2002, pe vremea când Javier era deja consacrat la Inter, în Moldova se înfiinţa formaţia FCM Vaslui. De fapt, n-a fost o înfiinţare, ci o mutare a echipei Viitorul Galaţi, nou-promovată în Divizia C, după ce Marius Stan s-a înţeles cu oficialităţile oraşului să aducă echipa la Vaslui. Primul meci avea să fie un 3-1 cu Viitorul Hârlău, iar tot în primul sezon s-a consemnat şi cea mai categorică victorie, 9-0 cu Ceahlăul II.

Pe când  Vasluiul nici nu se înfiinţase, Zanetti a fost elevul lui Mircea Lucescu. Deşi a avut o relaţie bună cu acesta, argentinianul avea să-l caracterizeze peste ani ca fiind un tehnician doar de nota 8.

„Mourinho şi Leonardo au fost de 10, Mancini, Simoni şi Cuper de 9, iar Lucescu şi Hodgson de 8", a spus Zanetti când a făcut caracterizarea antrenorilor cu care a lucrat. Sub conducerea lui Lucescu, Inter  a jucat un amical cu Rapid, în iarna anului1999, în care Zanetti l-a avut adversar pe Marius Şumudică, actualul tehnician al moldovenilor.

Mâine, în play-offul Ligii Europa

Ekranas - Steaua, ora 19.45, Antena 1
Dinamo - Metalist Harkov, ora 20.30, Sport.ro
Vaslui - Inter Milano, ora 21.45

A plecat Pazzini, a venit Cassano

Extrem de mediatizat, schimbul Pazzini - Cassano s-a oficializat ieri, după ce şefii cele două grupări milaneze au bătut palma. Astfel, Cassano  a trecut la Inter, iar Pazzini la Milan, echipa lui Chivu primind şi 7,5 milioane de euro.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite