FOTBAL: Zicu, amendat de Jandarmerie cu 1.000 lei pentru gesturi obscene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul grupării Dinamo, Ianis Zicu, a fost amendat, joi, de Jandarmerie, cu suma de 1.000 de lei, pentru gesturi obscene şi adresarea de injurii şi expresii jignitoare la adresa suporterilor dinamovişti.

Alte măsuri care au mai fost luate de Jandarmerie la meciul FC Argeş-Dinamo au fost:

Au fost aplicate 8 sancţiuni contravenţionale: 3 amenzi, dintre care două în valoare de 1.300 lei şi una în valoare de 3.500 lei şi dispunerea măsurii complementare de interzicere a accesului la manifestări sportive pentru o perioadă de 2 ani fiecărei persoane, pentru escaladarea gardului şi pătrunderea pe terenul de joc; o amendă în valoare de 250 lei şi dispunerea măsurii complementare de interzicere a accesului la manifestări sportive pentru o perioadă de 6 luni, pentru escaladarea gardului care delimitează peluza de terenul de joc; două amenzi în valoare de 1.000 lei fiecare şi dispunerea măsurii complementare de interzicere a accesului la manifestări sportive pentru o perioadă de doi ani în ambele cazuri, pentru  pătrunderea pe terenul de joc. Persoanele menţionate sunt suporteri ai echipei Dinamo Bucureşti.

O ultimă măsură luată de Jandarmerie la meciul FC Argeş-Dinamo a fost un avertisment scris aplicat clubului organizator, F.C. Argeş, pentru că nu a adoptat măsurile necesare în scopul interzicerii introducerii şi folosirii materialelor pe bază de amestecuri pirotehnice în stadion.

Partida dintre Universitatea Craiova şi FC Vaslui a fost de asemenea bogată în evenimente antisociale.   

Astfel, s-a întocmit un dosar cu acte de constatare sub aspectul săvârşirii unei fapte de natură penală, pentru un suporter al echipei Universitatea Craiova, care a fost depistat în incinta stadionului, deşi împotriva sa a fost dispusă măsura complementară de interzicere a accesului la astfel de competiţii pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 15.05.2009.

De asemenea au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, astfel:

Cinci amenzi acordate unor suporteri ai echipei FC Vaslui în valoare de 500 lei fiecare şi dispunerea măsurii complementare de interzicere a accesului la competiţii sportive pe o perioadă de un an în toate cazurile, pentru aruncarea cu obiecte spre terenul de joc şi forţele de ordine; două amenzi, una în valoare de 200 lei şi una în valoare de 150 lei, pentru proferarea de injurii la adresa forţelor de ordine; două amenzi în valoare de 80 lei fiecare pentru încercarea de a pătrunde în incinta stadionului fără a respecta măsurile impuse de organizator (escaladarea gardului); o amendă pentru comercializarea invitaţiilor cu titlu gratuit, distribuite cu ocazia desfăşurării partidei; o amendă în valoare de 80 lei pentru nerespectarea măsurilor stabilite de organizator privind deplasarea în incinta arenei sportive, persoana în cauză intrând într-o zonă interzisă spectatorilor; o amendă în valoare de 1.000 lei pentru proferarea de injurii şi expresii jignitoare la adresa altor persoane; un avertisment scris pentru refuzul de a prezenta documentele de identitate la solicitarea justificată a forţelor de ordine.

Meciul dintre Rapid şi Politehnica Iaşi nu a fost lipsit nici el de evenimente nedorite. Jandarmeria a aplicat 3 sancţiuni contravenţionale, astfel: o amendă în valoare de 40 lei, pentru un suporter care a încercat să pătrundă în incinta stadionului folosind documente de acces care nu îi aparţineau; un avertisment scris, pentru încercarea de a pătrunde în incinta stadionului folosind documente de acces care nu îi aparţineau; o amendă în valoare de 500 lei, pentru vânzarea de băuturi răcoritoare fără afişarea preţului, a calităţii şi categoriei produselor.

Jocul care s-a disputat între Gloria Buzău şi Gloria Bistriţa a fost unul în care au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale, astfel: o amendă în valoare de 80 lei, pentru pătrunderea în incinta stadionului fără documente de acces; trei avertismente scrise pentru consum de băuturi alcoolice în zona apropiată a stadionului.  Persoanele sancţionate sunt susţinători ai echipei Gloria Buzău.

De asemenea, la meciul dintre Pandurii Târgu Jiu şi Oţelul Galaţi, un suporter al echipei Pandurii Tg. Jiu a primit o amendă în valoare de 500 lei şi dispunerea măsurii complementare de interzicere a accesului la manifestări sportive pentru o perioadă de 6 luni, pentru consum de băuturi alcoolice în incinta stadionului, proferarea de injurii la adresa forţelor de ordine şi refuzul de a prezenta date sau documente în scopul stabilirii identităţii.

La partida dintre Gaz Metan Mediaş şi CFR Cluj a fost aplicată o amendă în valoare de 200 lei unui suporter al echipei Gaz Metan Mediaş, pentru proferarea de injurii la adresa altor spectatori, a oficialilor şi a jucătorilor.
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite