FOTBAL: Jean-Henri Jaeger, cel mai scump ortoped din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul dr. Jean-Henri Jaeger, la care a apelat fotbalistul francez Franck Ribery pentru a-şi rezolva problema tendinitei la genunchiul stâng, este unul dintre cei mai mari specialişti francezi, chiar europeni, în picioare de fotbalişti, în faţa lui prezentându-se "genunchii cei mai scumpi din lume".

De la Raymond Kopa la Zinedine Zidane, trecând pe la Pierre-Alain Frau, Ludovic Giuly, Marius Tresor, Carlos Bianchi, Dragan Stojkovic, Emmanuel Petit, Patrick Vieira, Benoît Pedretti, Bixente Lizarazu, Karl-Heinz Forster, Shabani Nonda, Robert Pirès, pacienţii acestui medic traversează istoria fotbalului.

În biroul său de la etajul 2 al centrului de ortopedie de la Illkirch-Graffenstaden, la marginea Strasbourg-ului, profesorul Jaeger nu are prea multe amintiri de la artiştii balonului rotund. Un poster al echipei Franţei din 1982, câteva fotografii ici-colo, şi o dedicaţie a lui Bruno Bellone.

"Graţie celui care a făcut mulţi jucători să mai poată alerga". Totuşi, antecedentele familiale nu păreau să indice un medic specialist, tatăl lui fiind inginer feroviar la Thionville, iar mama, funcţionară într-un birou notarial.

Cât priveşte pasiunea sportivă, ea nu este fotbalul, ci handbalul, pe care, de altfel, l-a şi practicat la nivel înalt.

Acum, la 65 de ani, prof.dr. Jean-Henri Jaeger are mâinile la fel de sigure ca în tinereţe. Îşi mai acordă 2 ani pentru a putea opera, dacă este nevoie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite