„Ivan cel groaznic”, trei ani şi trei luni după gratii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ivan Bogdanov
Ivan Bogdanov

Ivan Bogdanov, liderul suporterilor sârbi în revolta de la Genova, în meciul cu Italia din preliminariile Euro 2012, a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare.

Împreună cu acesta, au mai fost judecaţi alţi trei suporteri, Srdan Jovetici, Daniel Janjici şi Nicola Klicovici, care îşi vor afla curând sentinţa din partea Procuraturii din Genova.

Incidentele de la meciul Italia – Serbia, din 12 octombrie 2010, au avut loc pe fondul protestului adresat Federaţiei de la Belgrad şi portarului echipei naţionale, Vladimir Stojkovici. Acesta a fost acuzat de trădare de liderii galeriei Stelei Roşii, pentru că s-a transferat la Partizan. Meciul a început cu 40 de minute întârziere din cauza incidentelor provocate de fanii sârbi şi s-a întrerupt definitiv după doar şase minute. Ultraşii oaspeţi au aruncat cu petarde şi fumigene în tifosii italieni şi pe teren.

Forţele de ordine au operat 17 arestări în rândul huliganilor sârbi, bilanţul final al incidentelor fiind de 16 răniţi, dintre care doi carabinieri italieni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite