Iuliu Mureşan: „Este un abuz din partea federaţiei“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iuliu Mureşan, preşedintele CFR-ului, atacă Federaţia Română de Fotbal, care a impus regula cu opt români din sezonul viitor. Dintre toate echipele din Liga I, CFR Cluj pătimeşte cel mai mult după decizia federaţiei. Ardelenii au doar şase fotbalişti români în lot.

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit, la începutul acestei săptămâni, ca din sezonul viitor toate echipele din Liga I să treacă pe foaia de joc minimum opt fotbalişti români.

Decizia nu le-a picat deloc bine celor de la CFR Cluj. Formaţia campioană are în lot, în acest moment, doar şase români, restul fiind străini. „Nu este corect, mai ales că decizia se va pune în aplicare peste două luni. Măsura contravine normelor europene. Este un abuz. Normal că vom contesta la forurile internaţionale pentru că nimeni nu poate îngrădi dreptul la muncă”, a spus Mureşan, pentru „Adevărul”.

Iancu este de acord cu decizia FRF

Bossul din Gruia a continuat: „Noi vrem să continuăm munca noastră. Adică să facem transferuri bazate pe valoare, nu la plesneală. Nicăieri în UE nu am auzit de aşa ceva.

Chiar şi Platini, preşedintele UEFA, susţine teoria. Aveam o strategie, care trebuie schimbată. Acum ne vom orienta şi spre jucători români”. Şi Adrian Porumboiu, finanţatorul Vasluiului, este de aceeaşi părere. „Puteau să ne anunţe măcar din timp. Noi avem contracte cu mulţi jucători străini pe trei-patru ani. Nu-şi pot bate joc de munca unor oameni.”.

Marian Iancu, patronul echipei FC Timişoara, salută decizia: „Din punct de vedere sportiv, mie-mi convine. Gândiţi-vă doar că noi la Buzău avem 18 jucători cu vârste de până în 22 de ani”.

Eugen Trică a revenit la CFR

Mijlocaşul Eugen Trică (33 de ani) a semnat un contract pe doi ani cu ardelenii, după ce şi-a reziliat angajamentul cu ciprioţii de la Anorthosis Famagusta.  „Vreau să repar greşeala plecării“, a opinat Trică.

image
image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite