Italia a renăscut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cesare Prandelli, fostul antrenor al lui Mutu la Fiorentina, a transformat o trupă fără victorie la CM 2010 într-una care se poate califica diseară la Euro 2012. Prima măsură a lui Prandelli a fost să renunţe la jucătorii de peste 30 de ani:  Zambrotta, Cannavaro, Gattuso, Di Natale şi Iaquinta.

După Germania, în această seară, Italia şi Spania îşi pot asigura şi ele, matematic, prezenţa la Europeanul din 2012. În Grupa C, „Squadra azzurra" are nevoie de un succes pe teren propriu cu Slovenia, în timp ce, în grupa I, campioana mondială trebuie să câştige meciul de acasă cu Liechtenstein pentru a-şi adjudeca locul unu. Lupta se poate termina şi în grupa E, unde Olanda va întâlni Finlanda, la Helsinki, în timp ce Suedia joacă în San Marino. În cazul în care nordicii se încurcă, atunci batavii primesc şi ei biletele pentru Euro 2012. Dacă parcursul Spaniei şi al Olandei nu miră pe nimeni, surpriza se numeşte Italia.

Dezastru în Africa de Sud

Naţionala pregătită de Cesare Prandelli a înregistrat şase victorii şi un egal, în şapte meciuri, perioadă în care a marcat de 15 ori şi a primit un singur gol. La Mondialul din 2010, „azzurrii" au fost eliminaţi încă din faza grupelor, fără să înregistreze niciun succes. Au făcut 1-1 cu Paraguay şi Noua Zeelandă şi au pierdut, scor 2-3, cu Slovacia. Rezultatele au şocat o lume întreagă. A fost pentru prima oară când Italia nu a izbutit să câştige vreun meci la un Mondial. Marcello Lippi şi-a dat demisia, iar Cesare Prandelli a fost instalat pe banca naţionalei.

Prima lui măsură? A renunţat la jucătorii bătrâni. Astfel, din lot au fost îndepăraţi Zambrotta (34), Cannavaro (37), Gattuso (33), Di Natale (33) şi Iaquinta (31), adică titularii de drept din cele trei meciuri de la CM 2010. Locul lor a fost luat de fotbalişti precum Ranocchia (23), Rossi (24 ani) sau Cassano (29 ani). Prandelli a schimbat şi sistemul. Acum, Italia joacă un 4-3-1-2, în timp ce la ultimul Mondial a evoluat în formula 4-5-1. Aceste schimbări au contribuit la un parcurs aproape perfect în grupa C, dar şi la o victorie în faţa campioanei mondiale, Spania, scor 2-1, într-un amical.

Balotelli, cu iPad-ul pe banca de rezerve

Mario Balotelli nu se dezminte nici la echipa naţională. El a fost rezervă la meciul de vineri, cu Insulele Feroe, dar atacantul lui City nu a fost prea interesat de ceea ce se petrecea pe gazon. El a preferat să navigheze pe internet cu iPad-ul său. Gestul său l-a scos din minţi pe Cesare Prandelli, care l-a ulilizat doar în ultimele şase minute. În plus, la jocul cu Slovenia, atacantul va fi trimis direct în tribune.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite