Italia a rămas fără căpitan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai valoros fundaş al peninsularilor, Fabio Cannavaro, s-a accidentat la glezna stângă şi va rata Euro Italia a pierdut pe unul dintre cel mai bine cotaţi jucători ai săi. Fabio

Cel mai valoros fundaş al peninsularilor, Fabio Cannavaro, s-a accidentat la glezna stângă şi va rata Euro

Italia a pierdut pe unul dintre cel mai bine cotaţi jucători ai săi. Fabio Cannavaro, care a suferit o ruptură de ligamente, urma să fie operat ieri şi va rămâne alături de "squadra azzurra" doar ca suporter.

Cu doar o săptămână înainte de meciul de debut la Euro 2008, contra Olandei, Italia a primit o lovitură serioasă.

Căpitanul Fabio Cannavaro, în vârstă de 34 de ani, s-a accidentat grav la glezna piciorului stâng la un contact cu Giorgio Chiellini, la primul antrenament efectuat de campioana mondială în Austria.

Fotbalistul lui Real Madrid a rămas întins pe gazon timp de 20 de minute, după care a fost scos cu targa de pe teren şi transportat la spitalul din Modling, o localitate aflată la 15 km de Viena.

După un control amănunţit, medicii au decis să-l opereze pe fotbalist la ligamentele gleznei, intervenţia urmând să aibă loc la Viena, în cursul zilei de ieri.

În lipsa lui Cannavaro, căpitanul "squadrei azzurra" ar putea fi portarul Gianluigi Buffon. Fundaşul doreşte să rămână în cantonament, alături de colegii săi. "Îl voi ruga pe selecţioner să mă lase să stau alături de echipă. Cred că e normal să rămân după doi ani în care am muncit împreună la această calificare".

Fabio Cannavaro, campion mondial cu Italia în 2006, a câştigat Balonul de Aur în acelaşi an şi a fost primul fundaş din istorie desemnat cel mai bun jucător al lumii de către Federaţia Internaţională de Fotbal.

Gamberini, chemat la lot

Selecţionerul Italiei, Roberto Donadoni, a acoperit golul lăsat în defensivă prin chemarea la lot a fundaşului Alessandro Gamberini, de la Fiorentina. În vârstă de 26 de ani, colegul de club al lui Adrian Mutu are doar două selecţii la echipa naţională a Italiei, ambele în partide amicale cu Africa de Sud (2007) şi Portugalia (2008).

Voi rămâne aici, alături de colegi. Mă veţi vedea peste doi ani, la Campionatul Mondial
Fabio Cannavaro,
căpitanul naţionalei Italiei.

Chiellini a plâns de supărare

Fotbalistul care l-a accidentat pe Cannavaro, Giorgio Chiellini, a fost foarte afectat de incident.
Chiar dacă intervenţia sa a fost una des întâlnită pe terenul de fotbal, chiar şi la antrenamente, tânărul fotbalist al lui Juventus s-a simţit vinovat că echipa sa a pierdut unul dintre cei mai importanţi jucători.

Chiellini a plâns în vestiar, fiind consolat de coechipieri. Însuşi Fabio Cannavaro a ţinut să-l încurajeze pe tânărul său coleg. "Giorgio nu trebuie să se gândească la accidentarea mea. Nu a fost vina lui, trebuie să fie liniştit", a declarat fundaşul pentru "Gazzetta dello Sport".

Nici conducătorii fotbalului românesc nu au rămas indiferenţi faţă de drama italianului. "Cine se bucură de accidentarea lui Cannavaro nu e sănătos la cap. Cum să te bucuri că se accidentează un jucător?", a declarat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

În vârstă de 23 de ani, Giorgio Chiellini se află la primul său turneu final cu prima reprezentativă a Italiei pentru care a jucat de zece ori şi a reuşit să marcheze un gol. El este titular de drept la Juventus Torino, echipă la care evoluează de cinci sezoane.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite