Istoria berii, în 2.000 de sticle

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În afara meciurilor României, fanii din ţară pot vizita şi cel mai vechi muzeu de sticle de bere din Elveţia Aici, românii pot vedea gratuit nu mai puţin de 2.000 de sticle de bere, cea

În afara meciurilor României, fanii din ţară pot vizita şi cel mai vechi muzeu de sticle de bere din Elveţia

Aici, românii pot vedea gratuit nu mai puţin de 2.000 de sticle de bere, cea mai veche având o istorie de 140 de ani.

Ascuns printre depozitele uneia dintre cele mai mari şi mai vechi companii producătoare de bere din Elveţia, Schützengarten Brauerei, muzeul înseamnă, contrar aşteptărilor, o încăpere cât o sală de clasă.
Sticle cu poveşti

De-a lungul pereţilor se arată însă o întreagă istorie în circa 2.000 de sticle de bere ce provin din mai bine de 260 de berării. Grupate după regiuni, ani sau culoare, sticlele spun vizitatorilor diferite poveşti. Cu ocazia vizitării muzeului, fanii români veniţi să-i vadă la treabă pe elevii lui Victor Piţurcă vor găsi recipiente vechi de 140 de ani, realizate din lut.

Găzduit de Schützengarten Brauerei, muzeul este deschis vizitatorilor gratuit, ca urmare a unei înţelegeri între companie şi donatorul colecţiei, Christian Bischof.

Gambrinus, la mare căutare

Christian Bischof nu este singurul pasionat de tot ceea ce are legătură cu industria berii. Din 1992 este preşedintele asociaţiei de colecţionari Gambrinus. Fondată în 1972, de "Noaptea Valpurgiilor", asociaţia reuneşte 100 de pasionaţi, care au în colecţiile lor sticle şi cutii de bere, halbe, pahare, etichete, capace sau deschizătore.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite