Îşi menajează „diavolii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria clară obţinută în prima manşă din Germania (2-0), returul semifinalei cu Schalke îi cam încurcă planurile lui sir Alex Ferguson.

Experimentatul manager al lui Manchester United vrea să parafeze calificarea în finala Ligii de la Londra (28 mai), dar cu eforturi minime. Aceasta pentru că duminică este nevoit să joace un meci infinit mai greu, tot pe „Old Trafford", cu Chelsea, în „finala" campionatului englez.

Cu trei etape înainte de finalul Premier League, United are trei puncte avans faţă de londonezi, întâlnirea directă fiind în aceste condiţii decisivă. Astfel, împotriva lui Schalke, Ferguson îşi va menaja câteva dintre piesele grele de la mijloc şi din atac, principalii vizaţi fiind Ryan Giggs, Javier Hernandez şi Wayne Rooney. De altfel, ultimul este şi uşor accidentat, absentând de la antrenamentul de ieri al „diavolilor".

Aşadar, va fi loc, cu siguranţă, pentru Dimităr Berbatov, mai ales că atacantul bulgar are o „slăbiciune" pentru Schalke din perioada în care activa la Leverkusen: în 11 meciuri directe le-a dat „minerilor" şase goluri! E posibil ca printre titulari să apară şi Michael Owen, care n-a mai dat un gol din luna ianuarie. În schimb, defensiva lui Ferguson nu va suferi modificări, în primul rând pentru că are de apărat un record al competiţiei, United fiind formaţia care a încasat cele mai puţine goluri (trei) în acest sezon al Ligii.

Nemţii, încurcaţi de nunta regală!

Schalke, marea surpriză de până acum a competiţiei, este considerată victimă sigură în bârlogul „diavolilor", însă nemţii au motive să spere în reeditarea scorului cu care au spulberat-o în sferturi pe Inter (5-2), tot în deplasare. La plecarea spre Anglia, Schalke era să piardă cinci jucători, adică extracomunitarii din lot (Farfan, Uchida, Karimi, Hao şi Edu), care au avut probleme cu vizele de pe paşapoarte. Motivul? La Consulatul Britanic de la Düsseldorf nu s-a prea lucrat în ultimele zile, angajaţii fiind „prinşi" cu evenimentul anului în Regat, nunta Prinţului William. Fostul clujean Ciprian Deac n-a fost inclus nici de această dată în lotul celor de la Schalke.  

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite