Irak: Un suporter al Realului a plătit 1257 de euro pentru o dispută cu un fan al Barcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un suporter irakian al lui Real Madrid a fost nevoit să plătească două milioane de dinari (1.257 de euro) unui fan al FC Barcelona, pentru o dispută, care a avut loc în luna mai, într-o cafenea din sudul Irakului, din cauza unui gol refuzat madrilenilor în semifinalele Ligii Campionilor.


A fost nevoie de o mediere a triburilor din care fac parte cei doi pentru tranşarea violente dispute dintre Haidar Samir, un militar de 25 de ani, susţinător al Realului şi Hassan Attar, un funcţionar de 23 de ani, fan al Barcei, a explicat luni Haidar al-Hamdani, vărul primului.

Faptele s-au petrecut în 3 mai, când, în repriza secundă, arbitrul a refuzat atacantului Gonzalo Higuain un gol din cauza unui fault contestat al coechipierului său, Cristiano Ronaldo. Cei doi suporteri adverşi, care urmăreau meciul într-o cafenea din Nassiriya, la 305 km de Bagdad, s-au luat la bătaie.
"S-au certat dacă golul este valabil sau nu şi au început să se insulte şi să se bată", a declarat Haidar al-Hamdani.

Responsabili ai celor două triburi s-au întrunit pentru rezolvarea disputei: Haidar Samir trebuie să plăteacă 12 milioane de dinari (7.545 euros) lui Hassan Attar, sumă redusă la două milione de dinari.

"Haidar a plătit ieri", a precizat vărul acestuia.

Real Madrid a fost eliminată în semifinale de marea rivală, FC Barcelona.

Fotbalul este sportul cel mai popular în Irak şi numeroase cafenele din ţară transmit, sâmbătă, finala Ligii Campionilor din FC Barcelona şi Manchester United.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite