Ionuţ Popa: „Acum sunt mai liniştit, mă joc cu câinii...”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu o săptămână, Ionuţ Popa a renunţat la Poli Iaşi din cauza problemelor financiare. În locul său a fost adus italianul Bergodi.  În această după-amiază, fostul tehnician al moldovenilor ne-a acordat, în exclusivitate, un interviu.

Adevărul: Vă pare rău că aţi plecat de la Poli Iaşi?
Ionuţ Popa: Nu, nu-mi pare rău, pentru că am rezolvat o problemă. Dacă nu plecam, jucătorii nu şi-ar fi primit banii. La mine cuvântul dat e mai presus de orice. Le promisesem că dacă nu-şi primesc banii voi demisiona şi nu putem să nu mă ţin de cuvânt.
- Dar după venirea antrenorului Cristiano Bergodi s-au găsit 2,2 milioane de euro...
- Nu putea să facă altceva. Şi Bergodi ştia de situaţia clubului şi probabil a cerut asigurări că se va rezolva, nu mai putea să rişte. Când eram eu, mai vorbeam cu cei din conducere, îi mai păcăleam pe jucători... Nu se mai putea merge aşa.
- Ce spuneţi de venirea lui Bergodi?
- Bine că şi-a găsit de lucru şi îi urez baftă.
- Va reuşi să salveze echipa de la retrogradare?
- Sunt sigur. Urmăriţi ce s-a întâmplat în anii trecuţi. Poli Iaşi a făcut în retur întotdeauna mai multe puncte decât în tur. Sezonul trecut, Poli a făcut în tur tot 16 puncte, ca acum, şi a terminat campionatul cu 41. Nu se pune problema cu retrogradarea. Dacă au bani şi investesc în jucători, ar putea termina în primele zece locuri.
- Dar de ce nu s-au găsit bani când eraţi dumneavoastră acolo?
- E o întrebare foarte interesantă. Nu vreau să mă gândesc la alte lucruri. Poate acum că s-a adus alt antrenor s-a făcut pe dracu în patru şi au găsit bani, să nu se facă de râs. Eu nu am deranjat pe nimeni. Poate doar popularitatea mea ieşită din comun să fii deranjat pe unii din Iaşi. Pe mine mă oprea toată lumea prin Iaşi, făcea fotografii cu mine. Eram foarte iubit. Am văzut că presa din Iaşi a spus despre mine zilele astea că eram un brand.
- Cu un finaţator, Zapodeanu, aţi avut nişte divergenţe...
- Da. El era venit proaspăt în fotbal şi era influenţat de primarul Gheorghe Nechita. Când Zapodeanu şi-a dat seama care este realitatea, s-a retras de la club. Am rămas prieten cu el.
- Acum ce faceţi?
- Nici nu mă mai gândesc la fotbal. Mă uit la handbal, mă joc cu câinii, am doi acasă la Arad, joc tenis. Sunt mult mai liniştit.
Vă pare rău că nu v-aţi dus astă vară la FC Vaslui?
- Da. Dar domnul Porumboiu a apreciat faptul că nu l-.am trădat pe primarul Nechita, care era atunci în campanie electorală. Imi pare rău că n-am plecat pentru că acolo n-aş fi avut niciodată problemele astea. Porumboiu e o forţă materială.
- Pe cine vedeţi campioană
Sunt trei echipe care se luptă pentru titlu: Dinamo, CFR Cluj şi FC Timişoara.
- Dar la retogradare?
- Eu văd patru echipe: Gaz Metan Mediaş, Farul Constanţa, CS Otopeni şi Gloria Buzău.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite