Inzaghi şi Beckham, arbitraţi de un român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Silviu Petrescu, fiul centralului care a anulat un gol al steliştilor în finala Cupei din 1988, a condus meciul LA Galaxy – Milan. Partida Los Angeles Galaxy – AC Milan, scor 2-2, disputată luni seara, a fost condusă la centru de Silviu Petrescu (40 de ani), un român stabilit în Canada.

Nu este prima dată când Silviu îl arbitreză pe celebrul jucător, David Beckham. “Este al treilea meci de-al lui pe care l-am condus. Eu arbitrez de patru ani în Major Soccer League”, a declarat pentru “Adevărul” Silviu.

Fiul fostului arbitru Radu Petrescu, cel care a condus memorabila finală a Cupei României din 1988 dintre Dinamo şi Steaua, în care roş-albaştrii s-au retras de pe teren după ce li s-a anulat un gol, a plecat din România în 1995.

A fost coleg cu Florin Chivulete şi cu Sorin Corpodean. “În ’95, ei au promovat în Liga I, dar eu am fost considerat prea tânăr, aveam doar 23 de ani”, şi-a amintit Silviu. Din 2002, a fost pus pe lista FIFA de federaţia canadiană.

Dacă în România un arbitru câştigă 1.500 de euro pentru un meci, în Canada şi în SUA nu se poate trăi de pe urma acestei meserii. “Aici arbitrajul este amator. Baremul în Canada este de 200 de dolari canadieni, iar în Major League de 800 de dolari americani. În plus, ni se deconteză transportul, care e, fireşte, cu avionul, şi cazarea. Eu ca să arbitrez trebuie să-mi iau concediu fără plată de la firma unde lucrez”, ne-a mai spus Silviu.

Legat de meciul de luni, el ne-a mărturisit: “Este o plăcere să arbitrezi atâtea vedete: Beckham, Ronaldinho şi ceilalţi. A fost doar un incident la pauză între Beckham şi un spectator, dar a fost rezolvat repede”. Recent, Silviu a condus finala mică a turneului de fotbal de la Universiada de la Belgrad. El a mai arbitrat meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, zona CONCACAF.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite