Invitaţie la „masa bogaţilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

13 dintre cele mai prospere 20 de cluburi ale lumii reiau, începând de mâine, lupta pentru banii şi gloria oferite de cea mai puternică întrecere fotbalistică. Meciurile din optimi au fost „răsfirate“ pe parcursul a două săptămâni. Şahtior Doneţk, FC Copenhaga şi Valencia sunt „intrusele“ care vor încerca să deranjeze festinul granzilor Europei şi ai lumii.

Începând din faza optimilor, Liga Campionilor pedepseşte orice pas greşit, iar acest lucru îl ştie cel mai bine Real Madrid. „Galacticii" încearcă de şase ani să treacă de prima fază eliminatorie a Ligii, în acest sezon sarcina „specială" a ruperii blestemului revenindu-i lui Jose Mourinho. „The Special One" nici nu concepe să rateze finala de la Londra (28 mai) pentru a-şi putea apăra trofeul cucerit în 2010 pe banca lui Inter. De asemenea, oficialii de la Madrid speră ca rezultatele de pe teren să fie în sfârşit pe măsura încasărilor enorme din vistierie. Paradoxal, Realul deţine titlul neoficial de „cea mai bogată echipă de fotbal a lumii" în ultimii şase ani, în ciuda faptului că, în toată această perioadă, s-a oprit mereu în optimile Ligii Campionilor.

În 2011, mai mult ca niciodată, studiul făcut de cei de la Deloitte ne arată forţa pe care o are banul în cea mai importantă competiţie inter-cluburi a Europei: din Top 20 al bogăţiei, 13 cluburi (inclusiv primele şapte) sunt prezente în optimi. Pe post de invitate la „masa bogaţilor", Şahtior, Valencia şi Copenhaga sunt considerate victime sigure. Să vedem însă cine va râde la urmă! 

Atracţiile optimilor

- FC Barcelona se va reîntâlni cu Arsenal şi cu „fiul risipitor” Cesc Fabregas, cele două formaţii fiind protagonistele ultimului act al Ligii din 2006 (2-1 pentru catalani).
- Real Madrid va da piept cu „bestia neagră” de la Lyon. Francezii i-au scos pe „galactici” în sezonul trecut şi au o serie de şase meciuri fără înfrângere contra echipei lui Mourinho.
- Internazionale Milano, echipa lui Cristi Chivu, şi Bayern vor reedita ultima finală a Ligii Campionilor, de la Madrid, câştigată de italieni cu 2-0.
- De la transferul în Germania, Raul Gonzalez (colegul lui Ciprian Deac la Schalke) se va întoarce pentru prima dată în Spania, ca adversar al Valenciei.

Veniturile anuale ale echipelor calificate în optimi

Loc    Echipă    Venit
1    Real Madrid    438
2    Barcelona    398
3    Man. United    349
4    Bayern    323
5    Arsenal    274
6    Chelsea    255
7    AC Milan    235
9    Inter        224
12    Tottenham    146
14    Ol. Lyon    146
15    Ol. Marsilia    141
16    Schalke    139
18    AS Roma    122

* sumele sunt exprimate în milioane de euro
* Şahtior Doneţk, Valencia şi FC Copenhaga sunt în afara acestui Top 20

Liga Campionilor, optimi, tur

Marţi
AC Milan – Tottenham 21.45, TVR 1
Valencia – Schalke 21.45,
Dolce Sport
Miercuri
Arsenal – FC Barcelona 21.45, TVR 1
AS Roma – Şahtior Doneţk 21.45, Dolce Sport
22 februarie
FC Copenhaga – Chelsea 21.45, Dolce Sport
Ol. Lyon – Real Madrid 21.45, TVR 1
23 februarie
Ol. Marsilia – Man. United 21.45, Dolce Sport
Inter Milano – Bayern 21.45, TVR 1
* meciurile retur se vor juca în perioada 8-16 martie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite