Învaţă fotbal de la Barcelona

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 38 de ani, fostul internaţional român Florin Răducioiu s-a decis să-şi  ia licenţa pentru a deveni antrenor, iar clubul catalan e primul loc unde s-a şcolit. Răducioiu intenţionează să înveţe antrenoratul la marile cluburi ale Europei. Prima oprire a fost Barcelona, unde a urmărit a doua echipă.

 Înainte de începerea cursului pentru Categoria de bază din Italia, Răducioiu face un tur de încălzire alături de antrenori de la marile cluburi de fotbal ale Europei. Prima oprire, în Catalunya, la FC Barcelona. La echipa a doua a catalanilor, Răducioiu s-a întâlnit cu fostul internaţional spaniol Luis Enrique, unul dintre puţinii fotbalişti care a evoluat atât la Barcelona, cât şi la Real Madrid. 

“Şcoala de fotbal spaniolă e una dintre cele mai bune din Europa, iar filosofia clubului FC Barcelona este unică şi demnă de urmat. Chiar dacă am evoluat la rivala lor, Espanyol, am ales să petrec câteva zile pe banca celor de la Barca Athletic, echipa B a clubului catalan FC Barcelona, pentru a urmări antrenamentele jucătorilor crescuţi la acest club”, spune Răducioiu.

Românul a fost impresionat de felul în care se fac antrenamentele la gigantul catalan: “Aici se antrenează cu mingea cu intensitate. Nu petrec foarte mult timp la sală. Tinerii antrenaţi de Luis Enrique fac acelaşi tip de antrenament pe care-l fac şi cei de la echipa mare şi de la grupele inferioare. Nu au orgolii, cu toţii muncesc pentru a da cei mai buni jucători pentru Camp Nou. Astfel, clubul are foarte mult de câştigat”.

Barcelona B, pe care Răducioiu a urmărit-o, a dat în ultimii ani cei mai importanţi jucători ai primei echipe. Căpitanul Puyol, Xavi, Iniesta, Victor Valdes şi, mai ales, Lionel Messi, au trecut pe la şcoala de fotbal a clubului şi pe la a doua echipă. Şi antrenorul de acum, Joep Guardiola, a fost promovat de la Barca B.

Ar reveni în România

Răducioiu are în plan şi o întoarcere în ţară, unde ultima oară a colaborat cu Dinamo. “Îmi doresc să încep cu o echipă de tineret care să joace ofensiv şi din maximum două atingeri de balon. Deocamdată nu am niciun plan, însă nu exclud să antreneze în România, Spania, Franţa sau Italia. Depinde de oportunităţile care se vor ivi”, mărturiseşte fostul atacant al lui AC Milan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite