Internaţional, în Liga I!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După Unirea Alba Iulia, Curtea de Argeş a promovat şi ea în primul eşalon. Internaţional Curtea de Argeş a remizat ieri cu Jiul Petroşani, scor 1-1, şi e promovată matematic în primul eşalon, unde nu a mai jucat niciodată.

Echipa argeşeană a ajuns în numai doi ani din Liga a lll-a în Liga l, promovând succesiv în cele două sezoane şi îndeplinindu-şi obiectivul propus la începutul acestui sezon. Dincolo de evoluţiile pe de teren, în mediile fotbalistice s-a vorbit adesea despre susţinerea pe care Internaţional a avut-o în birourile Federaţiei Române de Fotbal.

Ea se datorează influenţei lui Dumitru Costin, preşedintele Biroului Naţional Sindical şi membru în Comitetul Executiv al FRF, din partea AFAN. Costin, care trăieşte o poveste de dragoste cu sora lui Cristi Chivu, căpitanului echipei naţionale, a fost preşedintele clubului până în 2005 şi a rămas în relaţii excelente cu patronul Ion Lazăr.

Piteştenii au fost acuzaţi în dese rânduri în acest sezon că au avut arbitraje favorabile, lucru pe care l-au contestat vehement. La începutul sezonului antrenor a fost Liviu Ciobotariu, înlocuit însă în septembrie,după patru etape, de Ştefan Stoica, demis la vremea respectivă de la Gloria Buzău.

Vor cumpăra câţiva jucători de valoare

Cel poreclit Mourinho a schimbat faţa echipei, reuşind promovarea după o luptă dură cu FCM Târgu-Mureş şi CSM Rm.Vâlcea. Ştefan Stoica e conştient că în Liga 1 va fi mult mai greu, dar nu dezarmează.

„O să păstrăm jucătorii buni, de perspectivă, şi vom completa lotul cu fotbalişti valoroşi. Decât să transferam zece modeşti, mai bine aducem patru-cinci foarte buni. Vom avea un buget care să ne permită să aducem jucătorii de care avem nevoie”, a spus ieri antrenorul.

Totul despre Internaţional

Media contractelor este de 50.000 de euro pe an.
Toţi jucătorii care nu sunt piteşteni stau în apartamentele deţinute de patronul Ion Lazăr în Piteşti.
Fotbaliştii au maşini de serviciu, Dacia Logan, iar vedeta Stoianof are un Mercedes SLK.
Întreg staff-ul tehnic al echipei a jucat la Universitatea Craiova, Ştefan Stoica (principal), Nicolae Ungureanu şi Vasile Mănăilă (secunzi) şi Valentin David (antrenor de portari).
Lazăr a obţinut custodia stadionului din Curtea de Argeş pentru 25 de ani, aflat în renovare. În sezonul viitor echipa va juca la Mioveni.
Echipa standard este: Pampea – Bold, Chiricheş, Bier, I. Baicu – M. Constantinescu, Vezan, Ciucur, Frăsineanu – Itu, Stoianof.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite