Inter nu ştie să câştige! Barça nu ştie să piardă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După victoria milanezilor cu 3-1, catalanii au dat vina pe arbitri, în timp ce Mario Balotelli  s-a certat cu fanii Interului şi s-a luat la bătaie cu Materazzi.În prima semifinală a Ligii Campionilor, Inter a învins-o pe Barcelona cu 3-1 în meciul tur. Golurile au fost marcate de Sneijder (30), Maicon (48), Milito (61), respectiv Pedro (19).

„Jaf în stil italian", „Olegario, prietenul lui Mourinho" sau mai simplu „Furt" sunt doar câteva dintre titlurile apărute ieri în presa spaniolă, cu referire la prestaţia arbitrului portughez Olegario Benquerenca, pe care catalanii l-au acuzat după meci că ar fi „tras" cu Inter. Motivul?  Două penalty-uri neacordate la Dani Alves şi Pique şi golul trei al lui Inter, marcat de argentinianul Milito dintr-o poziţie de ofsaid.

Cel mai supărat a fost după meci Xavi, a cărui minte limpede a fost întunecată de eşecul dureros din teren al echipei sale. Mijlocaşul Barcelonei i-a cerut socoteală personal lui Mourinho, care nu a fost însă impresionat şi i-a acuzat pe catalani că nu ştiu să piardă. „Xavi a venit la mine să se plângă pentru arbitraj. I-am spus doar să îşi aducă aminte de Henning Ovrebo şi de semifinala cu Chelsea de anul trecut", a replicat tehnicianul interist. 

Super mario a turbat

În tabăra gazdelor, ceea ce trebuia să fie o sărbătoare s-a transformat într-un imens scandal. Intrat pe teren în minutul 74, Mario Balotelli a făcut mai mult figuraţie, fiind imediat taxat de o parte a suporterilor. Enervat la culme de reacţia din tribune, „Super Mario" s-a luat la înjurături cu fanii şi, la finalul partidei, şi-a aruncat tricoul pe jos în drum spre vestiare.

Aici, în loc de linişte, a dat peste un Marco Materazzi la fel de negru de furie, care i-a aplicat o corecţie în văzul fotbaliştilor de la Barcelona. Martor şi el la incredibila întâmplare, Zlatan Ibrahimovici, fostul interist, a sărit în apărarea tânărului atacant italian cu origini ghaneze: „Nu am văzut în viaţa mea aşa ceva. Dacă cineva îmi făcea mie asta, aş fi dat cu el de pământ".

Român în finală după zece ani?

Dacă Inter va reuşi să gestioneze avantajul de două goluri în returul de pe „Camp Nou", Cristi Chivu ar deveni primul român care ajunge într-o finală de Liga Campionilor, după o pauză de zece ani. În 2000, Valencia lui Adrian Ilie a jucat ultimul act al Ligii cu Real Madrid, „Cobra" începând meciul ca rezervă şi intrând pe teren în minutul 68.

„Liliecii" au pierdut cu scorul de 3-0, dar au mai jucat o finală în sezonul următor, pierdută şi ea cu Bayern München. Ilie nu a fost
însă reţinut în lot pentru acel meci. În partida cu Barcelona, Chivu a intrat în minutul 73.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite