Înmormântare în loc de nuntă pentru Iatan!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înmormântare în loc de nuntă pentru Iatan!
Înmormântare în loc de nuntă pentru Iatan!

Tânărul portar al Astrei Ploieşti intenţiona să se căsătorească cu iubita lui, Andreea, în vârstă de 17 ani. De supărare, viitorul socru a suferit şi el un preinfarct. Fotbalişti din Liga l îl plâng pe Alexandru. După investigaţii, legiştii au stabilit că decesul puştiului a survenit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute pe fondul unui edem pulmonar.

Alexandru Iatan fusese împrumutat de Astra Ploieşti la divizionara B Dunărea Giurgiu pentru a juca mai mult. N-a apucat nici măcar să debuteze, pentru că miercuri la antrenament a primit o minge în stomac şi la câteva minute a decedat.

Părinţii tânărului portar se aflau pe litoral când au primit vestea şocantă a dispariţiei fiului lor. S-au urcat rapid într-un taxi şi au pornit către Spitalul din Giurgiu, unde, la morgă, se afla corpul neînsufleţit al fiului lor. Acasă, la Plosca, judeţul Teleorman, localitate din care este familia Iatan, iubita jucătorului, Andreea, era sfâşiată de durere. De miercuri noapte şi până aseară, mama lui Alexandru şi iubita acestuia au fost nedespărţite, plângând încontinuu.



Alexandru şi Andreea se ştiau de mici

Vestea morţii lui Alex a lăsat urme adânci şi în familia iubitei acestuia. Tatăl Andreei, cel care urma să devină socrul băiatului, a suferit un preinfarct după ce a auzit că băiatul a murit pe teren. Acesta a fost internat miercuri seară la Spitalul Judeţean din Giurgiu şi se află sub atenta supraveghere a doctorilor.

Alexandru şi Andreea se ştiau din copilărie, iar relaţia lor era una serioasă, cei doi tineri având chiar planuri de nuntă. „I-a promis Andreei că va avea o rochie de mirească cum nu a avut nimeni şi o nuntă ca în poveşti“, a dezvăluit mama Andreei. În loc de nuntă, fata îşi va lua rămas-bun pe vecie de la iubitul ei sâmbătă, la ora 12.00, la cimitirul din Plosca.

image

Râuri de lacrimi au curs ieri după-amiază acasă la Alexandru Iatan. Zeci de prieteni şi apropiaţi au aşteptat în curtea părintească să sosească sicriul cu trupul neînsufleţit al puştiului de 19 ani. Momentul a fost însă crunt pentru cei dragi lui Alex. Iubita acestuia, Andreea, aproape că a leşinat când şi-a văzut prietenul.

Mi-ai promis că vii astăzi la mine...Mi-ai dat inel de logodnă să ne vedem mai des... Ce mă fac eu fără tine?”, a spus fata, sfâşiată de durere. Alături de ea, a fost în permanenţă sora mai mare, care a încercat să o mai calmeze.

Trezeşte-te şi ia-mă de mână!”, striga, disperată, iubita fostului internaţional de tineret. Mama lui Alexandru nu mai avea putere nici să plângă. Îşi privea, împietrită, copilul şi îl mai mîngâia din când în când.

Stop cardiac în urma unui edem pulmonar

Echipamentul lui Alexandru din vestiarul echipei Foto: C. Tudorică

Medicii din Giurgiu nu au reuşit să stabilească cu exactitate cauza decesului lui Iatan, aşa că, imediat după ce au încheiat autopsia efectuată la spitalul din localitate, au trimis o parte din inima lui la Bucureşti, la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“. După investigaţii, legiştii de acolo au stabilit că decesul internaţionalului de juniori, în vârstă de doar 19 ani, a venit în urma unei insuficienţe cardio-respiratorii acute survenite în urma unui edem pulmonar.

Mihai Onicaş: „Mi s-au tăiat picioarele!“

Cristi Munteanu, portarul Astrei, plânge încontinuu de când a aflat tragica veste: „După meciul cu Rapid era foarte bucuros, chiar dacă nu jucase. Luase şi el o primă de Liga I... Cred că Dumnezeu a avut nevoie de un copil bun în ceruri şi l-a ales pe el!“ Fostul coleg de cameră al lui Iatan de la naţionala U19, Mihai Onicaş, este şi el devastat: „Mi s-au tăiat picioarele când am aflat. Era un superbăiat. Aş da orice să mă duc la înmormântare“.

Dorit de Steaua şi de Dinamo

Fostul internaţional de juniori era un portar de mare perspectivă, fiind monitorizat atent de Inter şi Juventus. Şi cluburile mari din România îl aveau în vizor pe Alex, în această vară portarul fiind chiar în atenţia echipei din Ghencea, după ce acum câteva luni a fost aproape de Dinamo. „Alexandru nici nu ştia de interesul Stelei. Nu apucasem să-i spunem“, ne-a mărturisit mătuşa acestuia.

image
image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite