Îngropaţi de Maradona

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Îngropaţi  de Maradona
Îngropaţi de Maradona

După 40 de ani, naţionala „pumelor“ riscă să piardă o nouă calificare la un Campionat Mondial. Ultima dată s-a întâmplat în 1970. Cu Maradona pe bancă, Argentina a pierdut al treilea meci oficial consecutiv şi a ajuns pe locul cinci în preliminariile sud-americane.

Bolivia, Ecuador, Brazilia, Paraguay... Sunt echipele care s-au distrat în 2009 cu dubla campioană mondială, antrenată de El Pibe D’Oro, probabil cel mai valoros fotbalist din toate timpurile! Argentina se clatină pe marginea prăpastiei, la un singur punct de eliminarea din cursa pentru turneul final din Africa de Sud.

Performanţă negativă cu un singur precedent în istorie, în 1970. „Trist. Fără angajament, fără nicio strategie, La Seleccion pierde, complicându-şi şansele. Vinovaţi? Toţi!“, a notat cotidianul argentinian „Ole“, după 0-1 în Paraguay.

Maradona, până la capăt!

„Câtă responsabilitate are Maradona? Foarte multă. A comis toate greşelile pe care le poate face un antrenor: a fost neinspirat în selecţie, şi‑a descurajat propriii jucători pedepsindu-i cu banca de rezerve, a greşit schimbările“, a fost analiza la rece a presei de la Buenos Aires.

La fel cum a fost pe bancă împotriva Paraguayului, Maradona a rămas stană de piatră şi în faţa contestatarilor. „De 15 ani sunt obişnuit cu criticile. În trecut am jucat împotriva Australiei şi n-a murit nimeni“, a spus selecţionerul „pumelor“, imaginându-şi un baraj cu Costa Rica sau Honduras în cazul în care termină preliminariile pe locul cinci. Dacă nu, e dezastru! 

Messi, o umbră!

Chiar dacă au jucat aproape o repriză în inferioritate numerică după eliminarea veteranului Veron, jucătorii argentinieni au dezamăgit în toate compartimentele. „Fără idei în ofensivă, fără recuperări în linia de mijloc şi fără soliditate în apărare“, a notat „Clarin“. Nici măcar Leo Messi n-a fost în stare să salveze aparenţele.

image

Maradona are şi duşmani: suporterii Paraguayului   Foto: Epa



„A fost o umbră a celui care străluceşte la Barcelona“, spun argentinienii despre idolul lor. Este adevărat, nici Maradona nu-l foloseşte pe Messi acolo unde se simte cel mai bine, pe dreapta într-un sistem 4-3-3, ca la Barcelona. Iar colaborarea cu Aguero este departe de cea cu Eto’o sau Ibrahimovici. Aşadar, „alarmă“ în Argentina, obligată să câştige ultimele două meciuri, cu Peru (acasă) şi Uruguay (deplasare).

image

De 15 ani sunt obişnuit cu criticile la adresa mea.

image


Diego Maradona
selecţioner Argentina

Punctaj maxim pentru Anglia, Spania şi Olanda!

image

Steven Gerrard  (Anglia)


Cele trei naţionale au defilat în preliminarii. Spania, Anglia şi Olanda s-au calificat la pas, fără niciun moment de slăbiciune: punctaj maxim după opt etape!

Batavii nu mai au meciuri de jucat în grupa a 9-a, însă ibericii şi britanicii concurează indirect pentru un record istoric. Niciodată câştigătoarea unei grupe n-a acumulat zece victorii din zece partide!

Croaţia, pedepsită crunt

image

Fernando Torres (Spania)

Pentru englezi, nu exista o variantă mai dulce de a răzbuna eliminarea din preliminariile Euro 2008 în faţa croaţilor. 4-1 la Zagreb toamna trecută, urmat de un 5-1 pe Wembley, echivalent cu prezenţa sigură la turneul final!

Italianul Capello şi-a justificat salariul faraonic (8 milioane de euro anual), iar Albionul visează din nou la titlul mondial. „Portocala mecanică” a zburdat şi ea în preliminarii, spulberând  cu cinism în ultima etapă speranţele de calificare ale scoţienilor.

Cehia şi Turcia, ca şi eliminate

image
image

Van Persie (Olanda) Foto: EPA


La polul opus, marile dezamăgiri ale preliminariilor sunt, până în prezent, Cehia şi Turcia, două echipe obişnuite cu fazele superioare ale turneelor finale.

În locul cehilor îi vom avea, probabil, pe slovaci la Cupa Mondială de anul viitor din Africa de Sud, în timp ce turcii par să fi pierdut duelul cu Bosnia pentru un loc de baraj.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite