„Începe curăţenia!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Începe curăţenia!“
„Începe curăţenia!“

Borcea s-a săturat de indolenţa jucătorilor şi a decis să remanieze lotul. Boştină, Pulhac, Kone, Niculescu şi Adrian Cristea sunt „câinii“ cărora li se caută echipe. Conducătorii din „Ştefan cel Mare” s-au strâns ieri în biroul lui Cristi Borcea pentru a discuta despre viitorul echipei. 

Remiza cu ultima clasată din Liga I a pus bomboana pe colivă! Şeful roş-albilor s-a enervat atât de tare după meciul cu echipa lui „Tata Jean” încât le-a spus prietenilor de la lojă că „începe curăţenia”.

Zis şi făcut. Chiar ieri, Cristi Borcea a convocat o întâlnire cu directorul tehnic, Cornel Dinu, dar şi cu Victor Becali, impresarul majorităţii jucătorilor din „Ştefan cel Mare”.

Mai întâi, s-a vorbit despre plecări. Cei luaţi în vizor sunt jucătorii care nu aleargă pe teren şi care sunt consideraţi principalii vinovaţi pentru ultimele rezultate nefavorabile.

Cine se află pe Lista Neagră a lui Borcea

Boştină – Fostul stelist se apropie vertiginos de vârsta de 33 de ani. Un alt „păcat” al său este că a căzut în dizgraţia lui Giovanni Becali, un apropiat al lui Borcea şi un om cu influenţă în club. „Dacă îl vedeai pe Boştină joi seară, ziceai că nu a mai jucat fotbal în viaţa lui”, a spus fostul impresar după meciul cu Galatasaray. Culmea, Boştină este sub contract cu firma de impresariat a fraţilor Becali. Mijlocaşul ar putea pleca în Ungaria.

Pulhac – După ce a insistat ca fundaşul stânga să prindă un loc măcar pe banca de rezerve în vremea lui Bonetti, Borcea s-a lămurit şi cu Pulhac. Mai întâi, l-a criticat pentru kilogramele în plus „câştigate” în cele şase luni, cât a stat pe tuşă, iar acum l-a scos de la inimă, fiindcă e „prea” ezitant pentru un fundaş.

Kone – Ivorianul i-a scos din minţi pe şefi la meciul cu Gloria Bistriţa. A greşit la golul lui Keita şi, oricum, nu s-a impus clar în primul „11”. Din iarnă, se doreşte să i se dea mai mult credit lui Laurenţiu Rus. 

Niculescu – Ajuns la 33 de ani, „Clau-gol” mai joacă doar sporadic. Şi-a pierdut din viteza care l-a făcut golgheterul lui Dinamo în trecut, dar va fi păstrat în organigrama clubului. Poate chiar antrenor la Dinamo II.

Adrian Cristea – Indolenţa, lipsa vitezei şi a ambiţiei îi vor fi fatale mijlocaşului de această dată. „Prinţul” are oferte din Rusia şi va fi lăsat să plece.

image

Cu Bistriţa, după 60 de minute nu am mai contat, fiindcă patru‑cinci jucători nu mai puteau să alerge. Există probleme fizice la mai mulţi fotbalişti. Sunt probleme mari, care nu pot fi rezolvate peste noapte.

image


Cornel Dinu
director tehnic Dinamo

Tamaş a sărbătorit şi egalul cu Bistriţa!

La puţin timp după meciul Dinamo – Gloria, fundaşul a fost „depistat” în casa duşmanului stelist. Un suporter al lui Dinamo Bucureşti l-a văzut pe stoperul de 26 de ani la restaurantul „Hanul Drumeţului”, nu departe de stadionul Ghencea.

Deşi unele voci spun că jucătorul „câinilor” ar fi petrecut, Tamaş s-a destăinuit apropiaţilor că doar a trecut pe-acolo, pentru a lăsa ceva, după care a plecat. Oricum, escapada lui Tamaş a ajuns la urechile oficialilor din „Ştefan cel Mare”, care au rămas dezamăgiţi de atitudinea fostului căpitan. Deocamdată, nu s-a luat nicio decizie în privinţa lui Tamaş.

CIPRIAN DANŞA : „Nu sunt o curvă!“

image

Ciprian Danşa (centru) recunoaşte că a greşit împotriva „câinilor“



Delegat la Dinamo – Gloria Bistriţa după o suspendare de şapte etape, centralul orădean Ciprian Danşa a comis o nouă greşeală gravă duminică seară, când nu a acordat un penalty pentru „câini” în ultimul minut.

„Adevărul“: Ce s-a întâmplat de n-ai văzut faultul lui Ciucă la Andrei Cristea?

Ciprian Danşa: Am făcut o greşeală omenească şi am avut şi mult ghinion. Într-o secundă s-a dărâmat munca mea de câteva săptămâni.

Totuşi, faultul era evident...

Jocul m-a prins departe de acea fază şi un pic relaxat pentru că mă pregăteam să fluier finalul meciului. A fost o degajare a portarului, apoi pasa de la mijlocul terenului şi am fost prins la 25-30 de metri de fază.

Am văzut că mingea a mers în lateral din acel contact şi am crezut că fundaşul a lovit balonul. Am considerat că este o fază neclară. Nu a fost nimic premeditat. Dacă eram curvă, ţineam jocul la mijlocul terenului.


Ce sancţiune crezi că vei primi?

Am greşit şi voi suporta consecinţele. Trebuie să le accept cu bărbăţie. Lucrez la Finanţe în Oradea, sunt contabil, şi nu trăiesc din arbitraj, ci pentru arbitraj. Oricum, n‑am dormit toată noaptea gândindu-mă la acea fază.

Ciucă: „A fost penalty clar!“

Bistriţeanul Mădălin Ciucă, fundaşul care a comis faultul asupra lui Andrei Cristea, a spus cu fair play: „A fost fault şi corect era să se acorde lovitură de pedeapsă, dar am avut noroc că arbitrul era departe de fază. Nu ştiu de ce se plânge Dinamo. Dacă erau aşa tari, trebuiau să rezolve meciul până la acea fază”. Şi Jean Pădureanu a recunoscut că Dinamo trebuia să primească penalty.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite