FOTBAL: Impresarul Antonio Caliendo: "Amenda pentru Mutu e justă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Impresarul Antonio Caliendo: "Amenda pentru Mutu e justă"
FOTBAL: Impresarul Antonio Caliendo: "Amenda pentru Mutu e justă"

Impresarul italian Antonio Caliendo, unul dintre celebri agenţi de jucători din Serie A, a declarat, într-un interviu acordat tuttomercatoweb.com, că în opinia sa despăgubirea de 17 milioane de euro pe care Adrian Mutu trebuie să o plătească clubului Chelsea este una "justă".

"Cred că vechii săi impresari vor încerca să facă ceva, la nivel politic, pentru a putea rezolva situaţia. Amenda primită de Mutu cred că este justă, dar una foarte mare. Este un exemplu ce trebuia dat în fotbal, mai ales că sportivii trebuie să fie adevărate modele pentru acei copii care îi consideră eroi. Este nevoie de un semnal puternic pentru cei care sunt predispuşi la greşeli", consideră agentul italian.

Atacantul echipei Fiorentina a semnat, săptămâna trecută, un contract cu agenţia de impresariat sportiv a lui Victor Becali, cu care a mai colaborat până în 2004, când a fost concediat de Chelsea Londra.

Caliendo a adăugat că în opinia sa această problemă nu a afectat relaţia internaţionalului român cu oficialii clubului AC Fiorentina şi speră ca în cele din urmă Mutu să ajungă la o înţelegere cu clubul Chelsea: "Nu cred că Mutu va pleca în iarnă, consider că dacă Fiorentina dorea să scape de el o făcea până acum, iar dacă jucătorul voia să plece ar fi făcut-o deja. Cred că nu există niciun fel de problemă între club şi jucător. Sper să existe un acord cu Chelsea şi cu Abramovici, pe care nu cred că-l interesează banii, ci doar să demonstreze că jucătorul a greşit. Nu ştiu dacă acum trebuie să apeleze la personaje noi ce să acţioneze ca mediatori pentru a rezolva problemele, dar cu siguranţă o amendă de 17 milioane de euro echivalează cu a-i spune jucătorului să predea tot ceea ce a câştigat până în prezent".

În altă ordine de idei, cotidianul Gazzetta dello Sport, citat de violanews.com, notează că avocaţii lui Adrian Mutu, care se ocupă de problema jucătorului român cu Chelsea, vor finaliza "în următoarele ore" recursul către Tribunalul Federal Elveţian la decizia TAS din 31 iulie. "În timp ce astăzi (n.r. - luni) Adrian va fi supus unei vizite medicale pentru a evalua gravitatea leziunii musculare, iată că în următoarele ore va prinde formă şi apelul la decizia TAS: avocaţii jucătorului român îl vor prezenta până la 15 septembrie la Tribunalul Federal Elveţian, pentru a susţine prezenţa de vicii de procedură în hotărârea iniţială", notează cotidianul italian.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, la 31 iulie, că a respins memoriul formulat de Adrian Mutu la decizia Camerei pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA, care a hotărât, la 7 mai 2008, că jucătorul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri în valoare de 17 milioane de euro.

Camera pentru Rezolvarea Disputelor (DRC) din cadrul FIFA a decis, la 7 mai 2008, că Mutu, acum la AC Fiorentina, trebuie să plătească fostului său club, Chelsea, despăgubiri în valoare de 17.173.990 de euro, pentru încălcarea contractului, iar internaţionalul român a cerut TAS să anuleze hotărârea FIFA şi să stabilească faptul că nu trebuie plătită nicio compensaţie.

Chelsea l-a achiziţionat, în vara anului 2003, pe Mutu de la AC Parma contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline şi a renunţat la serviciile acestuia în octombrie 2004, după ce jucătorul a fost depistat pozitiv cu cocaină la un control antidoping. Mutu a fost suspendat şapte luni de Federaţia Engleză (FA) pentru consum de cocaină. Clubul englez susţine că, prin comportamentul său, Adrian Mutu a provocat grupării o pierdere de 13 milioane de lire sterline.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite