Importantă este forţa grupului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Categoric, grupa din care face parte România la Euro este foarte dificilă! De asta vorbim încă din momentul tragerii la sorţi. Vom juca cu Italia şi cu Franţa, campioana şi vicecampioana

Categoric, grupa din care face parte România la Euro este foarte dificilă! De asta vorbim încă din momentul tragerii la sorţi. Vom juca cu Italia şi cu Franţa, campioana şi vicecampioana mondială en titre, iar Olanda, pe care o cunoştem foarte bine, va dori să răzbune rezultatele defavorabile din preliminarii cu noi. Sunt echipe care au obiectiv clar de câştiga titlul european. Dar avem şansele noastre.

Această grupă a fost supranumită a morţii. Eu nu i-aş spune aşa. Este o mare satisfacţie să joci cu echipe adevărate, împotriva unor adevăraţi fotbalişti. Una ar fi să învingi sau să pierzi în faţa unor naţionale cum sunt cele ale Turciei sau Poloniei, iar alta să-ţi măsori forţele cu cele cu care se va înfrunta reprezentativa României. Totul este felul cum o vor face fotbaliştii "tricolori".

Dacă vor pierde luptând până la epuizare şi după un joc bun, nu o să le reproşeze nimeni nimic. Dar şi dacă vor reuşi să treacă de grupe va fi extraordinar. Fotbaliştii noştri vor trebui să evolueze cu mândrie şi onoare că au ajuns după atât timp să joace cu marile echipe ale lumii la un turneu final al Campionatului European.

Atuul nostru principal este forţa grupului. Selecţionerul Victor Piţurcă pune mare accent pe această latură, iar toţi componenţii lotului trebuie să se subordoneze acestui principiu. Sunt necesare spirit de echipă şi disciplina tactică.

Un plus se aşteaptă de la Mutu şi de la Dică, cei care pot face diferenţa pe teren prin execuţiile lor tehnice. Mutu nu va trebui totuşi să acuze o astfel de presiune, toată lumea să aştepte doar de la el, ci este necesar să se bazeze pe forţa grupului.

Va trebui să îşi impună jocul. Nu se vor putea apăra 90 de minute. Este necesar să alterneze momentele în care se vor apăra cu cele în care vor ataca. Toată lumea se aşteaptă ca România să joace defensiv, dar va trebui să suprindă. Apărarea să înceapă din atac, să se facă pressing, pentru că vor crea presiune asupra adversarilor şi aceştia vor greşi.

Să nu-i lase pe adversari să se desfăşoare. Un rol important vor avea fazele fixe. În ultimul timp se marchează foarte mult din astfel de faze şi jucătorii noştri au calitatea de a exploata astfel de momente.

Desigur, cel mai important meci este primul, cel cu Franţa. Un rezultat bun la această partidă va crea o stare de spirit bună, jucătorii vor avea încredere în forţele lor, le va da elanul pentru abordarea celorlalte jocuri. Şi francezii au problemele lor.

Au avut în preliminarii rezultate contradictorii, nu au mai fost cei la la Mondialele din 2006, iar noi nu avem nimic de pierdut. Este o grupă frumoasă şi în fotbal totul este posibil. Cu patru puncte, România poate să treacă de grupe, la fel cum a făcut-o la Euro 2000.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite