Imnul Spaniei se va auzi, la El Clasico din Cupă, la 120 de decibeli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După scandalul din urmă cu două sezoane, de la partida din finala Cupei Regelui, între Athletic Bilbao şi FC Barcelona, disputată pe "Mestalla".

Federaţia Spaniolă de Fotbal a luat măsuri pentru a evita ca imnul Spaniei să fie acoperit din nou de fluierături venite din sectorul pe  care-l vor ocupa fanii catalani.

Tehnicienii de sunet au avut grijă ca totul să funcţioneze perfect mîine, la Valencia, şi vor avea la dispoziţie 100.000 de waţi pentru a face imnul spaniol să răsune pe stadionul care găzduieşte finala dintre FC Barcelona şi Real Madrid.

120 de decibeli este volumul la care se va auzi "La Marcha Real", acelaşi pe care l-ar face un avion în zbor la joasă înălţime, volum aflat la limita durerii. Cu 3 minute înainte de ora 22:30 (ora începerii partidei), cînd familia regală îşi va face apariţia, în difuzoare se va auzi imnul Spaniei.

Specialiştii spun că, de la 55 de decibeli în sus auzul uman începe să aibă de suferit. Nivelul la care se aşteaptă să se audă miercuri imnul spaniol e cu 10 decibeli mai mare decît atinge, în mod normal, sunetul la un concert rock. Deja, la 120 de decibeli riscul pentru sănătatea umană este foarte ridicat.

Deşi au luat toate măsurile pentru ca eventualele fluierături în timpul interpretării imnului Spaniei să nu fie auzite, Federaţia e de părere că scandalul din urmă cu doi ani nu se va repeta, însă se teme că fanii Realului îi vor apostrofa pe cei ai Barcelonei pentru a le reproşa gestul din trecut, conform gsp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite