Ilie Dumitrescu: „E cam greu cu Craiova“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ilie Dumitrescu: „E cam greu cu Craiova“
Ilie Dumitrescu: „E cam greu cu Craiova“

Dumitrescu spune că Gigi Becali ar trebuie să facă o remaniere serioasă a lotului, din vară. El militează pentru rămânerea lui Kapetanos în Ghencea. Fostul atacant al Stelei crede că roş-albaştrii vor avea o misiune imposibilă cu oltenii, în condiţiile în care vor juca fără spectatori, va lipsi golgheterul echipei, iar moralul jucătorilor este la pământ.

„Adevărul“: Care sunt şansele Stelei de a mai prinde un loc de cupă europeană?

Ilie Dumitrescu: În afară de acea fuziune cu Urziceni, eu nu prea mai văd şanse. Roş-albaştrii ar trebui să bată Craiova şi Urziceni. La cum arată echipa în acest moment, nu prea văd cum ar realiza acest lucru.

Este Craiova o echipă atât de bună încât să nu reuşească Steaua o victorie?

Este o echipă bună, dar mai mult decât atât, este o formaţie imprevizibilă. Poate să ia bătaie acasă de la echipa de pe ultimul loc şi la fel de bine să câştige la scor cu formaţia de pe primul loc. Craiova este o enigmă în felul ei. E capabilă de lucruri mari. În plus, sunt convins că se vor ambiţiona foarte mult pentru acest meci.

Oltenii ştiu că Steaua este slăbită din toate punctele de vedere, a avut un sezon execrabil. Vor încerca să obţină o victorie, de acest lucru sunt sigur. Steaua are câteva mari dezavantaje pentru această partidă, astfel nu văd cum ar putea să reuşească mai mult decât un egal.

Care ar fi aceste dezavantaje?

Faptul că nu vor avea suportul publicului, în primul rând. Apoi, va lipsi Kapetanos, principalul marcator al echipei. Moralul steliştilor este la pământ, ei nu mai joacă nimic de etape bune. Nu văd cum ar putea să-şi revină peste noapte.

Cât de periculoasă este Craiova?

Chiar dacă au schimbat antrenorul, oltenii sunt o trupă ambiţioasă. Napoli a creat un grup funcţional care a dovedit că practică un fotbal de calitate. Fraţii Costea sunt letali în atac, vor specula orice greşeală a defensivei steliste. Dar mai au foarte mulţi jucători capabili de a face diferenţa. Mie îmi plac de la Craiova, în afară de fraţii Costea, Wobay, Prepeliţă, Gângioveanu, dar mai sunt şi alţii care sunt la fel de valoroşi.

Ce aţi face în locul lui Gigi Becali la finalul unui sezon aşa prost?

Aş face o remaniere a lotului. Aş menţine defensiva, cu Goian, Ghionea, Golanski şi Petre Marin. De la mijloc i-aş opri pe Nicoliţă, Ovidiu Petre şi Szekely, iar în atac pe Bogdan Stancu şi pe Kapetanos.

Aţi fost singurul care i-a dat credit lui Kapetanos, v-a plăcut aşa mult?

În Grecia a făcut furori la Iraklis. AEK a plătit o sumă mare pe el. Dar concurenţa cu Liberopoulos şi accidentarea pe care a avut-o l-au împiedicat să performeze la AEK.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite