„Il Luce“ a rămas fără scuze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În meciul de azi, echipa lui Lucescu va juca pe un gazon impecabil şi va fi arbitrată de englezul Webb, cel mai bun din lume în 2010. Ultima confruntare dintre Şahtior şi AS Roma pe terenul ucrainenilor a fost decisă în 2006 de un gol al lui Ciprian Marica.

Se scrie istoria în „mina" de la Doneţk! În această seară, cu Mircea Lucescu pe bancă, „minerii" pot obţine cea mai mare performanţă din istorie, calificarea în sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Dacă va irosi avantajul de un gol (3-2) luat pe „Olimpico", va fi aproape imposibil ca tehnicianul român să-şi găsească vreun alibi, ştiut fiind faptul că „Il Luce" şi-a justificat deseori eşecurile făcând trimiteri la arbitraj sau la condiţiile de joc.

 „De această dată, gazonul de pe Donbass Arena e impecabil. Îmi amintesc de problemele pe care le-am avut pe Stadionul Olimpic. Bine că s-a învăţat din greşeli", a declarat ieri Lucescu, rememorând probabil şi meciul de coşmar cu FC Timişoara din 2009. Iar arbitrajul? N-are cum să fie decât perfect, în condiţiile în care la Doneţk va oficia Howard Webb (înlocuitor de ultimă oră al conaţionalului Atkinson), britanicul fiind desemnat în 2010 cel mai bun arbitru din lume.

L-a „citit" pe Montella

Dacă în meciul tur omologul lui Lucescu a fost experimentatul Ranieri, pe banca italienilor a ajuns între timp Vincenzo Montella, aflat la debutul într-o confruntare europeană. "Eu am peste 170 de partide în Europa. Nu-mi amintesc care a fost prima", a comentat, zâmbind, "Il Luce". De altfel, românul i-a condus pe "mineri" şi la precedentul meci cu AS Roma la Doneţk, în grupele Ligii din sezonul 2006-2007, când Ciprian Marica a adus victoria lui Şahtior cu 1-0. "Cu Montella, Roma joacă la fel cum o făcea acum patru ani cu Spalletti: cu patru fundaşi şi un vârf", a concluzionat Lucescu, lăsând de înţeles că ştie tot despre AS Roma. 

Liga Campionilor
Optimi, Retur

Azi

FC Barcelona – Arsenal     21.45 (1-2 în tur), Dolce Sport
Şahtior Doneţk – AS Roma    21.45 (3-2), TVR 1

Mâine

Tottenham – AC Milan    21.45 (1-0), TVR 1
Schalke – Valencia    21.45 (1-1), Dolce Sport

15 martie

B. München – Inter Milano    21.45 (1-0), TVR 1
Man. United – Ol. Marsilia    21.45 (0-0), Dolce Sport

16 martie

Real Madrid – Ol. Lyon    21.45 (1-1), TVR 1
Chelsea – FC Copenhaga    21.45 (2-0), Dolce Sport

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite