Mondial fără Zlatan Ibrahimovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mondial fără Zlatan Ibrahimovici
Mondial fără Zlatan Ibrahimovici

Bătrânul Continent îşi alege azi ultimele două naţionale calificate direct la Mondialul din 2010. Elveţia şi Slovacia sunt la un singur pas de Mondiale, în timp ce Suedia lui Zlatan Ibrahimovici are nevoie de o minune pentru a depăşi Portugalia lui Cristiano Ronaldo.

Cum „granzii“ Italia, Germania, Anglia, Spania şi Olanda, alături de “surprizele” Danemarca şi Serbia, au încheiat conturile privind prima poziţie în grupele lor, puţine necunoscute au rămas să fie rezolvate în ultima etapă a preliminariilor. Astfel, „meciurile zilei“ sunt programate în Polonia, la Chorzow, şi în Elveţia, la Basel.

Portarul moldovenilor, Dusan Kuciak, este unicul reprezentant al Ligii I în lotul Slovaciei, deşi în actuala campanie au mai fost solicitaţi şi „timişorenii“ Cisovski, Brezinski şi Borbely. Slovacii sunt în faţa unei premiere istorice, calificarea la Mondiale, însă au ratat prima „minge de meci”, 0-2 cu Slovenia. Eşecul de sâmbătă îi obligă să învingă azi Polonia la ea acasă, orice alt rezultat fiind în avantajul slovenilor.

Elveţia, victorie sau egal!

Comparativ cu slovacii, elveţienii au o misiune mult mai uşoară în grupa a 2-a. În primul rând joacă pe teren propriu, contra Israelului.

Apoi, au nevoie doar de un singur punct pentru a lăsa Grecia pe locul secund. Meciul de la Basel ne interesează în mod direct şi pe noi, „tricolorii” sperând într-un eşec al israelienilor pentru a reveni în urna a doua la tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2012.

Baraj dirijat!

„Colacul de salvare” din cursa pentru Mondiale a fost prins până acum de naţionalele Franţei, Rusiei, Bosniei şi Irlandei. Li se vor alătura, în proporţie de 99 la sută, Portugalia şi Ucraina, care au nevoie de victorii cu Malta, respectiv Andorra. Astfel, în cazul în care Cristiano Ronaldo îl va lăsa acasă pe Ibrahimovici, atacantul Barcelonei va fi cea mai importantă pierdere pentru turneul final de anul viitor.

Revenind la „dublele” de baraj din zona europeană (14 şi 18 noiembrie), FIFA va trage la sorţi luni, 19 octombrie, la Zurich, folosind patru „capi de serie”. „Este inadmisibil!”, au reacţional la unison echipele mai slab cotate în ierarhia forului mondial, în frunte cu irlandezii lui Giovanni Traptattoni.

Echipe deja calificate


-Africa de Sud (ţară organizatoare)
-Anglia
-Spania
-Serbia
-Olanda
-Germania
-Italia
-Danemarca
-Ghana
-Coasta de Fildeş
-Brazilia
-Paraguay
-Chile
-SUA
-Mexic
-Japonia
-Coreea de Sud
-Australia
-Coreea de Nord

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite