Ibericii au avut nervii mai tari!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spania a învins Italia într-un meci oficial, după o aşteptare de 88 de ani, şi s-a calificat în semifinalele Euro 2008 Ibericii au sărbătorit în stradă succesul naţionalei conduse de

Spania a învins Italia într-un meci oficial, după o aşteptare de 88 de ani, şi s-a calificat în semifinalele Euro 2008

Ibericii au sărbătorit în stradă succesul naţionalei conduse de Aragones. De asemenea, ziarele au avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Villa & Co.

Selecţionata Spaniei a învins Italia, scor 4-2, după penalty-uri, şi va juca contra Rusiei pentru un loc în finala Campionatului European.

Aceasta este prima victorie a Spaniei în faţa Italiei, într-un meci oficial, în ultimii 88 de ani. De asemenea, este pentru prima oară, în ultimii 24 de ani, când Spania reuşeşte să treacă de faza sferturilor de finală la un Campionat European sau Mondial.

Sărbătoare la Madrid

Ultima lovitură de departajare transformată de Cesc Fabregas a dat startul petrecerii în piaţa Colon, din centrul Madridului, unde aproximativ 15.000 de suporteri au vizionat partida pe câteva ecrane uriaşe.

Madrilenii au invadat imediat străzile oraşului scandând numele portarului Iker Casillas, cel care a apărat două lovituri de departajare ale italienilor. Mulţimea s-a îndreptat apoi spre piaţa Cibeles, locul unde fanii echipei Real sărbătoresc titlurile câştigate de gruparea de pe Santiago Bernabeu.

Presa spaniolă i-a lăudat la unison pe fotbalişti şi pe antrenori şi scrie despre faptul că Spania a scăpat de blestemele sferturilor de finală. Cotidianul "AS" consideră că "naţionala a dominat Italia şi a meritat victoria la loviturile de departajare. Cotidianul "Marca" a fost însă mai laconic şi a notat că "Spania a avut posesia şi ocaziile, dar nu şi-a asigurat biletul decât în ultimul moment".

Jucătorii, în extaz

Succesul istoric în faţa Italiei nu i-a lăsat indiferenţi nici pe jucătorii lui Aragones. Cel mai fericit era mijlocaşul lui Arsenal, Cesc Fabregas, cel care a şi transformat ultimul penalty. "Vreau să îmi felicit toţi jucătorii pentru comportamentul şi moralul de care au dat dovadă în acest meci. Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună.

SPANIA - ITALIA 0-0 , 4-2 (după penalty-uri )
Au marcat: Villa, Cazorla, Senna, Fabregas/Grosso, Camoranesi. Au ratat: Guiza/ De Rossi, Di Natale

Spania: Casillas - Sergio Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila - Iniesta (Cazorla 59`), Senna, Xavi Hernandez (Fabregas 59`), Silva - David Villa, Fernando Torres (Guiza 85`). Antrenor: Luis Aragones

Italia: Buffon - Zambrotta, Panucci, Chiellini, Grosso - Aquilani (Del Piero 108`), De Rossi, Ambrosini - Perotta (Camoranesi 58`) - Toni, Cassano (Di Natale 75`). Antrenor: Roberto Donadoni

Stadion: Ernst Happel (Viena) Spectatori: 53.000
Arbitru: Herbert Fandel (Germania)

Mama lui Casillas a leşinat la penalty-uri!

Eroul ibericilor în jocul cu Italia a fost portarul Iker Casillas, cel care a apărat două lovituri de departajare. Din acest motiv, el a şi fost desemnat jucătorul meciului. "A fost foarte greu deoarece am şi jucat în condiţii meteorologice dificile, a fost caniculă. Apoi totul s-a jucat în ultimele minute, dar Villa a ratat acea ultimă ocazie şi am ajuns la penalty-uri, unde pot spune că am avut noroc că i-am învins pe italieni", a precizat Casillas.

În altă ordine de idei, mama portarului, prezentă pe stadionul Ernst Happel, a leşinat înaintea loviturilor de departajare. Ea şi-a revenit însă câteva minute mai târziu, după intervenţia medicilor, şi a putut vedea performanţa fiului ei, care a apărat două lovituri de la 11 metri.

"Galactic 100%"

Iker Casillas s-a născut pe 20 mai 1981, la Madrid, şi tot aici a început şi fotbalul. În 1999 şi-a făcut debutul în echipa de seniori a clubului Real Madrid şi de atunci nu a mai fost scos din poartă.

În naţionala Spaniei a debutat în 2000, într-un meci împotriva Suediei. În momentul de faţă, el este al doilea cel mai selecţionat portar din istoria Spaniei, după faimosul Andoni Zubizarreta.

Am bătut trei dintre cele patru semifinaliste!

Eliminată rapid de la Euro 2008, naţionala României se poate lăuda că stă bine în amicalele disputate cu cele patru semifinaliste. În ultimii doi ani, "tricolorii" au jucat cu Spania, Turcia, Germania şi Rusia, nemţii fiind singurii care au izbutit să învingă România, deşi Goian a reuşit atunci să deschidă scorul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite