Iancu e furios pe jucători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iancu e furios pe jucători
Iancu e furios pe jucători

Finanţatorul Timişoarei i-a pus la zid pe Alexa, Stancu şi Magera după înfrângerea cu VfB Stuttgart. Înainte de a reveni la Bucureşti, preşedintele clubului bănăţean şi-a spus păsul în faţa jucătorilor.

Imediat după meciul cu Stuttgart, Marian Iancu şi-a băgat – ca de obicei – în şedinţă subalternii din conducerea clubului. Finanţatorul bănăţenilor nu a ezitat să-şi „facă praf” jucătorii de faţă cu antrenorul echipei naţionale, Răzvan Lucescu, intrând în direct pe la toate talk-show-urile unde a fost solicitat telefonic. Dan Alexa, Lukas Magera, Stelian Stancu, dar şi portarul Costel Pantilimon au fost cei vizaţi de tirada patronului.

Iancu s-a văzut cu întreg lotul, ieri după-amiază, pentru a-şi prezenta punctul de vedere asupra jocului. Vizibil afectat de „umilinţa la care au fost supuşi suporterii şi de ruşinea pe care oraşul a trebuit să o îndure”, miliardarul a trasat obiectivele din viitorul apropiat: victorie în etapa viitoare, la Urziceni, şi cel puţin un egal din deplasarea de la Stuttgart. Este posibil să se umble şi la contracte, şi la prime dacă dăruirea fotbaliştilor va lăsa de dorit.

Alexa, prea dur cu colegii lui

Separat, a fost chemat la ordine căpitanul echipei, Dan Alexa, vinovat de nerespectarea indicaţiilor tactice. În opinia bossului timişorean, Alexa îşi asumă rolul de coordonator, deşi nu ar trebui să facă asta, iar, marţi seara, VfB Stuttgart a profitat din plin de spaţiile libere.

Iancu e de părere că acesta este mijlocaş defensiv şi ar trebui să asigure susţinerea fundaşilor centrali, fapt care nu s-a văzut nici la egalul de la Iaşi. În plus, el îşi ia prea în serios rolul de lider, ţipând la coechipieri, timorându-i şi forţându-i să-i paseze pentru a filtra toate mingile.

Nu e prima oară când căpitanul e luat de urechi: în sezonul trecut, împreună cu Stelian Stancu, a făcut un drum până la birourile din Bucureşti ale şefului, unde au fost certaţi pentru evoluţii nesatisfăcătoare.

Stancu şi slovacul Lukas Magera s-ar putea vedea chiar pe lista de transferuri. Evoluţia ştearsă a primului şi reacţiile greoaie ale ultimului, care au culminat cu ratarea din finalul primei reprize, singur în faţă cu portarul Lehmann, au atras numeroase reacţii negative. Singurul care a scăpat de apostrofări a fost antrenorul Ioan Ovidiu Sabău, care beneficiază în continuare de încredere. Iancu este dispus să aibă răbdare doi ani pentru ca Sabău să construiască o trupă competitivă pentru Europa.

Dan Alexa: „Stuttgart nu a fost cu o clasă peste noi“

Adevărul: S-a spulberat visul Ligii Campionilor?

Dan Alexa: Avem şanse puţine pentru calificare. Acest rezultat e foarte prost. Va fi greu la Stuttgart, dar ne vom juca şansele. E bine totuşi că vom juca în grupele Europa League. Acumulăm experienţă şi poate la anul va fi mai bine.

Unde crezi că s-a pierdut meciul?

Am făcut nişte greşeli, şi asta ne-a costat. Nu aveam voie să primim gol atât de repede. De fapt, nu aveam voie să primim gol. Din păcate, în două minute s-a năruit totul.

image

Alexa (dreapta) va lipsi în meciul retur, fiind suspendat 

Care a fost diferenţa dintre Stuttgart şi Şahtior?

Stuttgart e altceva faţă de Şahtior. Ucrainienii sunt mai tehnici, însă nemţii sunt mai bine organizaţi. Ai impresia că-i poţi învinge, dar te surpind când nu te aştepţi. Aşa au făcut şi cu noi. Ne-au taxat scurt şi aspru.

Ce a lipsit echipei marţi seara?

După părerea mea, cu Bourceanu, Parks, Curtean, Goga putea să fie altfel. Au fost multe indisponibilităţi, şi asta s-a văzut în jocul Timişoarei. La o echipă ca a noastră contează când lipseşte cineva. Dar cu toate astea, Stuttgart nu a fost cu o clasă peste noi, cum au spus unii.

0-2

FC Timişoara: Pantilimon - Bonfim, Cisovsky, Nibombe, Art. Karamian – St. Stancu, Alexa, Scutaru (Borbely 46), Arm. Karamian (Latovlevici 77) – Magera (Cl. Ionescu 69), Bucur Antrenor:  Ioan Ovidiu Sabău

Stuttgart:  Lehman - Celozzi, Tasci, Delpierre, Magnin – Gebhart (Rudy 86), Khedira, Hitzlsperger, Hleb (Elson 61)- Marica, Pogrebnyak (Schieber 76) Antrenor:  Markus Babbel.

Marcatori: Gebhart (29-penalty), Hleb (30)

Stadionul „Dan Păltinişanu“: 23.500

Arbitru: Olegario Benquerenca

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite