INTERminabilii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Returul dintre Bayern şi Inter a pus în scenă una dintre „poveştile“ de neuitat din istoria Ligii. Felul în care echipa lui Cristi Chivu s-a calificat în sferturile Ligii, renăscând din propria cenuşă, poate fi considerat o adevărată lecţie de viaţă.

Acesta n-a fost un meci de fotbal. A fost un „film" de Oscar cu final neaşteptat şi cu un scenariu inimaginabil, scris de cineva de la Hollywood. Să-ţi vezi căpitanul, Javier Zanetti, răpus de febră cu puţin timp înainte de startul meciului. Să dai gol rapid, dar să fii „trădat" de propriul portar la fel cum s-a întâmplat în tur. Să intri la pauză nimicit de un adversar dezlănţuit pentru a renaşte în partea secundă, la fel ca pasărea Phoenix.

Chivu: „Am suferit!"

Iar la final, emoţionanta scenă cu brazilianul Julio Cesar dărâmat de lacrimi, în timp ce „micuţul" Nagatomo flutura steagul Japoniei pentru a-i „plânge" şi el pe conaţionalii loviţi de soartă. Bun scenariu, nimic de zis. Nerecomandat însă cardiacilor. „Actorii" principali au fost şi ei geniali: Eto'o a demonstrat că poate decide un meci de unul singur (un gol şi două pase decisive), Sneijder a amintit de forma care l-a dus în apropierea Balonului de Aur în 2010, iar Pandev a ieşit din anonimat când puţini mai credeau într-o minune.

 „La golul lui Pandev am început să plâng, apoi i-am mulţumit lui Dumnezeu şi coechipierilor", a mărturisit Julio Cesar, portarul care era să-i „îngroape" pe italieni cu gafele sale. Faptul că Inter n-a fost făcută KO în prima repriză este şi meritul lui Cristi Chivu. La scorul de 2-1 pentru Bayern, românul a salvat din apropierea porţii o minge care putea decide calificarea germanilor.

"N-a fost deloc uşor, am suferit, dar ne-am revenit în stilul Inter cu o repriză secundă fantastică. Acum putem sărbători pentru că am obţinut ce ne-am dorit", a declarat căpitanul „tricolorilor". Duelul său direct cu Arjen Robben a trecut în plan secund. „Chivu i-a permis olandezului să alerge ca pe autostradă, însă a reuşit şi să-l blocheze în câteva rânduri cu intervenţii elegante", au notat cei de la fcinternews.it.

Marco Materazzi nu prea mai joacă la Inter, însă rolul său e acela de a-şi toca psihic adversarii. Aşa a fost şi la finalul meciului cu Bayern, când „Matrix" a avut ceva de împărţit cu bavarezii. Orgoliul nemţesc a explodat, iar Schweinsteiger a fost primul care a sărit la bătaie. „Acum îl înţeleg pe Zidane. Materazzi ne-a adresat cuvinte urâte şi la pauză, şi la final", a spus Schweini, amintindu-şi de „capul în piept" aplicat fundaşului italian de francezul Zidane în finala CM 2006.

4 români vor fi angrenaţi în sferturile Ligii Campionilor: Cristi Chivu, Mircea Lucescu, Răzvan Raţ şi Ciprian Deac.

Leonardo: „Sunt mort!"

O partidă incredibilă, urmată de reacţii pe măsură. „Sunt mort, sunt mort!", a fost prima reacţie a tehnicianului italienilor, Leonardo, la finalul bătăliei de la München. „E dificil să explic ce s-a întâmplat pe teren. Am jucat cu sufletul chiar dacă la un moment dat ne-am pierdut echilibrul", a continuat tânărul antrenor brazilian. De această victorie uriaşă a lui Inter nu putea sta deoparte nici Jose Mourinho, cel care i-a dus pe nerazzuri în fruntea Europei anul trecut, tot după un meci cu Bayern.

„Mourinho m-a sunat să mă felicite. Era extrem de bucuros", a dezvăluit preşedintele interist Massimo Moratti. „Sincer să fiu, îmi pierdusem încrederea. A fost o partidă ciudată", a mai spus Moratti.  De partea cealaltă, nemţii au retrăit „coşmarul" din 1999, atunci când au pierdut în prelungiri finala Ligii cu Manchester United după ce conduseseră tot meciul. „Nu este prima dată când ne batem singuri", a avut puterea să zică Louis Van Gaal, olandezul care şi-a anunţat deja plecarea de la Bayern la finalul sezonului.


Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite