INTERVIU / DANIEL NICULAE: „Avem valoare pentru a ne califica la Euro“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vârful lui Auxerre, cel care a adus victoria în amicalul cu Polonia, spune că ambiţia tricolorilor este aceea de a se califica la turneul final din 2012

Daniel Niculae (27 de ani) este bucuros că joacă din nou, nu mai vrea să-şi reamintească de conflictul cu Piţurcă, şi promite să revină la forma care l-a consacrat.

„Adevărul“: Reuşit acest amical?

Daniel Niculae: Calitatea precară a gazonului a influenţat decisiv acest meci. Şi România, şi Polonia sunt echipe tehnice, dar acum, la acest meci, asta s-a văzut mai puţin. Nu am putut dezvolta deloc jocul din cauza terenului denivelat.

Răzvan a fost mulţumit?

Ne-a felicitat pe toţi. E clar că acest meci a avut şi părţi bune, dar şi nereuşite, iar Răzvan ştie ce are de făcut pe viitor. Important nu este cine marchează, ci să câştigăm fiecare meci, să ne dăruim total. Să fim o adevărată echipă. Avem ambiţia şi valoarea de a ne califica la Euro 2012.

Putem vorbi de renaşterea ca fotbalist a lui Niculae?

Sunt convins că mai am mult de muncit, dar, uşor-uşor, pot redeveni jucătorul de care are nevoie echipa naţională, dar şi Auxerre. Important este că acum joc, că mă simt bine, deci sunt pe drumul cel bun.

Ai vreun mesaj pentru Victor Piţurcă?

Nu. A fost selecţionerul echipei naţionale, m-am înţeles foarte bine cu dânsul, în afară de un eveniment neplăcut despre care nu vreau să vorbesc.

Cum comentezi situaţia lui Mutu?

Adi Mutu şi Cristi Chivu sunt cei mai buni jucători ai naţionalei. Îi aştept cu cel mai mare drag la lot. Avem nevoie de ei.

Nu ai pomenit nimic de golul marcat polonezilor...

Aşa cum am spus şi mai devreme, nu contează cine marchează. De acum înainte, toate reuşitele mele i le voi dedica tatălui meu. Sunt sigur că de acolo din ceruri e mândru de mine, că are grijă de mine şi că îmi poartă noroc.

Şi-a bătut coechipierii

În echipa Poloniei sunt doi colegi de la Auxerre de-ai lui Daniel Niculae. Unul e fundaşul Dudka, cel care a deviat nefericit la golul românului, celălalt e coechipierul lui Nico din atacul francezilor, Jelen.

„O să ne tachinăm în vestiar. Sunt doi fotbalişti buni, doi băieţi de caracter cu care mă înţeleg bine. Eu mereu am intrat cu pieptul înainte în vestiarul lui Auxerre, pentru că sunt mândru că sunt român, chiar şi atunci când nu câştigăm”, a mai spus Nico.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite