I-a trezit Messi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu atacantul Barcelonei regăsit, Argentina s-a calificat, fără emoţii, în sferturile competiţiei după 3-0 cu Costa Rica. Deşi „Kun“ Agüero a reuşit o „dublă“, cel mai bun jucător al meciului cu Costa Rica a fost declarat Leo Messi, autor a două pase decisive.

1-1 cu Bolivia şi 0-0 cu Columbia au fost rezultate care au distrus în timp-record prestigiul fotbalului argentinian. Ar fi fost prea mult ca vedetele albiceleştilor să aibă probleme şi cu „cenuşăreasa" turneului, Costa Rica prezentând la Copa America o naţională secundă, cu jucători sub 23 de ani. După o săptămână dificilă, în care nu i-a ieşit nimic, fiind chiar fluierat din tribune şi criticat intens de presa locală, Messi a avut un şoc, atunci când a intrat pe stadionul din Cordoba. Astfel, 57.000 de fani l-au întâmpinat cu „ole"-uri şi i-au scandat numele, anticipând seara specială care avea să urmeze.

Lăsând la o parte calitatea modestă a adversarilor, Messi argentinianul a adus aminte de Messi catalanul. Coborât de selecţionerul Batista în spatele liniei de trei atacanţi, „Puricele" şi-a coordonat magistral echipa, inclusiv cu două pase de gol pentru Agüero şi Di Maria. „Le mulţumesc spectatorilor din Cordoba. Mi-a lipsit această căldură a suporterilor. Acum pentru noi începe o altă Copa America", a declarat Messi după 3-0 în „finala" din grupe cu Costa Rica. Începând cu faza sferturilor, pe argentinieni îi aşteaptă alte trei „finale" în tentativa de a cuceri un trofeu internaţional după o pauză de 18 ani. Primul adversar: Chile, Peru sau Uruguay, în funcţie de rezultatele meciurilor din Grupa C, disputate noaptea trecută.

Agüero, rezerva-golgheter

„Cu Costa Rica am avut cea mai reuşită prestaţie în tricoul Argentinei", a recunoscut „Kun" Agüero. Ginerele lui Maradona poate fi considerat revelaţia „pumelor" la Copa America 2011: a fost ţinut rezervă în primele două partide din grupe, dar şi-a salvat echipa de la o înfrângere cu Bolivia, marcând de alte două ori contra costaricanilor. Astfel, deşi la începutul competiţiei avea încredere oarbă în Lavezzi şi Tevez, selecţionerul Sergio Batista a fost salvat de inspiraţia rezervelor de lux de care dispune. Pe lângă Agüero, „galacticii" Di Maria şi Gago au arătat şi ei că merită să fie în primul „11".

Argentina    3
Romero - Zabaleta, Burdisso, G. Milito, Zanetti - Gago, Mascherano - Messi - Agüero (Lavezzi 85), Higuain (Pastore 80), Di Maria (Biglia 80). Selecţioner: Sergio Batista.
Costa Rica  0
Moreira - Acosta, Salvatierra, Calvo (Brenes 46), Duarte - Leal, Mora, Cubero, Elizondo (Valle 56) - Martinez (Madrigal 46), Campbell. Selecţioner: Ricardo La Volpe.
Goluri: Agüero 45, 53, Di Maria 64
Stadion „Mario Kempes" (Cordoba): 53.000
Arbitru: Victor Rivera (Peru)

"Messi a fost fantastic. A avut caracter şi a arătat că poate depăşi momentele grele.''
Sergio Batista selecţioner Argentina

GRUPA A

Columbia - Bolivia 2-0
Falcao 14, 28 (pen.)

Argentina - Costa Rica 3-0
Agüero 45, 53, Di Maria 64

Clasament final:
1. COLUMBIA 7p, 2. ARGENTINA 5p,
3. Costa Rica 3p, 4. Bolivia 1p.

GRUPA B

Mâine
Paraguay - Venezuela 01.15
Dolce Sport, live

Brazilia - Ecuador 03.45
Dolce Sport, înregistrat de la 19.00

Clasament: 1. VENEZUELA 4p,
2.Brazilia 2p, 3. Paraguay 2p, 4. Ecuador 1p.

GRUPA C

Chile - Peru
Uruguay - Mexic
S-au disputat după închiderea ediţiei

Clasament: 1. CHILE 4p, 2. PERU 4p,
3. Uruguay 2p , 4. Mexic 0p.

*în sferturi se califică primele două clasate plus cele mai bune două echipe de pe locurile trei
*echipele scrise cu majuscule s-au calificat în sferturi

Tabloul sferturilor:
Duminică
Columbia - cel mai bun loc 3
Argentina - locul 2 în Grupa C
Luni
Locul 1 în Grupa B - al doilea loc 3
Locul 1 în Grupa C - Locul 2 în Grupa B

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite