Huligan interzis pe stadioane până în 2013!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suporterul-bătăuş Cătălin Iordan a fost condamnat cu suspendare pentru violenţă. Cătălin Iordan, alias “Tweety”, suporterul stelist care a bătut anul trecut un cameraman de la TVR, are interdicţie de a mai intra pe sta­dioa­nele din România timp de cinci ani.

Cătălin Iordan a fost introdus în baza de date a Jandarmeriei ca urmare a deciziei Tribunalului Bucureşti, care a hotărât că Tweety nu mai are voie să intre pe stadioane până în anul 2013. Decizia va fi transmisă în toate judeţele ţării pentru ca monitorii de securitate să nu-i permită lui Tweety accesul pe arenele sportive.

Cătălin Iordan are cea mai mare perioadă de interdicţie pe stadioane. El este urmat în “topul interzişilor pe arenele sportive” de Gigi Corsicanul, şeful galeriei echipei de fotbal Rapid Bucureşti, care va trebui să ispăşească “o pedeapsă” de doar doi ani. 

Încălcarea interdicţiei l-ar băga la puşcărie

Cătălin Iordan a fost condamnat definitiv în luna mai la un an şi jumătate cu suspendare, după ce în aprilie 2007 l-a lovit cu lanţurile pe cameramanul TVR Robert Cristea, înaintea începerii meciului Steaua – Dinamo.

El a fost acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, lovire şi alte violenţe. De asemenea, Cătălin Iordan trebuie să achite aproximativ 41.000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare, daune morale şi materiale. Având în vedere că Tweety a primit interdicţie de a mai intra pe stadioane printr-o decizie a instanţei, încălcarea “sentinţei” l-ar putea băga la puşcărie până la trei ani.

Aproape 3.000 de suporteri scandalagii

În prezent, 2.996 de suporteri se află în baza de date a Jandarmeriei ca fiind “interzişi pe stadioane”. Ei au comis diferite fapte de huliganism pe stadioanele din ţară, au distrus scaunele din stadioane, au escaladat gardurile care delimitează terenul sau aruncat cu obiecte sau petarde pe stadioane.

Numai de la începutul acestui campionat, 24 de suporteri au primit interdicţie de a mai intra pe stadioane pentru perioade cuprinse între 6 luni şi un an. Persoanele care încalcă interdicţia de a intra pe arenele sportive sunt pasibile cu amendă în lipsa unei hotărâri judecătoreşti.

image

Sunt bucuros că s-a făcut dreptate. Nu-mi doream banii lui. Eu vroiam să aibă cazier.

image


Robert Cristea
cameraman TVR

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite