Surpriza Honduras

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Surpriza Honduras
Surpriza Honduras

După Jamaica în ’98, China în 2002, Trinidad-Tobago în 2006, naţionala statului din America Centrală va fi prezenţa exotică la CM 2010. Hondurienii au mulţumit divinităţii pentru a doua calificare din istorie la un turneu final al Cupei Mondiale.

Aflaţi pe poziţia a patra înaintea ultimei etape a calificărilor, elevii columbianului Reinaldo Rueda aveau nevoie de două condiţii îndeplinite pentru a ajunge în Africa de Sud: 1- Să învingă ei în El Salvador; 2- Să nu învingă Costa Rica în Statele Unite.

Scenariul părea demn de un film SF, mai ales că la Washington, oaspeţii aveau 2-0 după 23 de minute şi erau cu un pas la CM 2010. Yankeii şi-au apărat însă cu onoare blazonul şi au egalat în partea a doua prin Bradley şi Bornstein, ultimul punctând în minutul 90+4! Acest gol a avut trei efecte: 1- Le-a adus un punct americanilor; 2- A calificat-o pe Honduras la Campionatul Mondial; 3- A schimbat biletele costaricanilor spre Africa de Sud cu unele cu destinaţia Uruguay, adică adversarul lor în barajul de calificare pentru CM 2010.

Jumătate din ţară trăieşte în sărăcie

Republica Honduras are o populaţie de opt milioane de locuitori. Deşi a a avut o creştere economică medie de şapte la sută în ultimii ani, aproximativ 3,7 milioane de hondurieni trăiesc sub limita sărăciei.

image

În Honduras, suporterii au fluturat steaguri ale Statelor Unite

Preşedintele în exerciţiu, Manuel Zelaya, a fost arestat şi deportat, pe data de 28 iunie 2009, în urma unei intervenţii armate asupra locuinţei acestuia, comandată de Congres.

În plan fotbalistic, ultima calificare a Hondurasului la un Mondial a avut loc în 1982, atunci când reprezentativa statului din America Centrală s-a clasat pe ultima poziţie, cu două puncte, într-o grupă cu Spania, Iugoslavia şi Irlanda de Nord.

Honduras

Loc clasament FIFA: 42
Echipa tip: Valladares - Garcia, Sabillon, Bernardez, Figueroa – Alvarez, W. Palacios, Guevara, Izaquirre - Suazo, Pavon
Calificări la turnee finale: Cupa Mondială 1982, nouă prezenţe la Gold Cup şi o prezenţă la Copa America
Vedete: Palacios (Tottenham), Suazo (Inter Milano), Alvarez (Bari), Bernardez (Anderlecht), Figueroa (Wigan)

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite