Harryvederci, Milan!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu Harry Redknapp pe bancă, Tottenham a ajuns în sferturile Ligii Campionilor după ce în urmă cu doi ani se zbătea la retrogradare în Anglia. Pentru a treia oară consecutiv, AC Milan a părăsit Liga Campionilor în optimi, de fiecare dată „diavolii“ fiind depăşiţi de echipe britanice.

În 2008 - Arsenal, anul trecut - Manchester United, acum - Tottenham. Rossonerii din Milano dezvoltă un „blestem al optimilor" asemănător celui din care încearcă să iasă şi Real Madrid. De data aceasta, eliminarea e aproape imposibil de suportat, în condiţiile în care italienii porneau în dubla cu Tottenham ca mari favoriţi. De partea cealaltă, în nordul Londrei, pe bătrânul stadion White Hart Lane se vorbeşte despre un vis imposibil.

„Diavolii" au plâns de ciudă

„În urmă cu doi ani, dacă cineva îmi spunea că vom ajunge în sferturile Ligii, l-aş fi bănuit că e nebun", spune Harry Redknapp, „magicianul" venit în 2008 în locul lui Juande Ramos pentru a salva de la retrogradare corabia „albă" a lui Tottenham. La 64 de ani, Redknapp şi-a atins apogeul carierei de antrenor: este primul tehnician englez în sferturile Ligii din 1986 încoace, ultimul fiind Terry Venables (FC Barcelona), care avea să piardă atunci finala de la Sevilla cu Steaua.

Nu degeaba se vorbeşte deja despre Redknapp ca fiind succesorul lui Fabio Capello la naţionala Albionului. „Voi sărbători acasă, cu un sandvici cu şuncă şi o cană de ceai, după care îmi voi scoate câinii la plimbare. Nu ştiu cât de departe putem ajunge, important e să nu picăm cu Barcelona", a încheiat antrenorul lui Spurs.

Jucătorii lui AC Milan n-au înţeles mare lucru după returul cu Tottenham, englezii apărând „italieneşte" avantajul minim din tur. Frustrarea din tabăra „diavolilor" s-a citit perfect pe faţa înlăcrimată a lui Clarence Seedorf. De patru ori campion al Europei, în două rânduri cu milanezii, olandezul de 34 de ani ştie că o asemenea şansă nu va mai prinde până la finalul carierei.

Lacrimile din teren au ajuns şi în tribune, unde directorul general Adriano Galliani urla de durere gândindu-se, probabil, la raportul pe care va trebui să-l prezinte patronului Silvio Berlusconi.

1 este numărul echipelor italiene rămase în cupele europene, cei de la Inter fiind şi ei aproape de eliminare după 0-1 cu Bayern în tur.

"E o performanţă fantastică la prima participare a noastră în actualul format al Ligii Campionilor. E realizarea unui vis imposibil."
Harry Redknapp
manager Tottenham

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite