Haos şi sânge la un banal amical

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul Nigeria – Coreea de Nord disputat în Africa de Sud a scos la iveală problemele organizatorice al gazdelor Cupei Mondiale. Măsurile de securitate lasă de dorit înaintea turneului final. 25 persoane au fost rănite, dintre care una grav, în timpul unui amical Nigeria – Coreea de Nord.

După bine cunoscutele probleme cu sărăcia, prostituţia, SIDA şi siguranţa persoanelor în general, Africa de Sud mai are de reglat şi ceea ce ar fi trebuit să fie pus la punct de mult: organizarea meciurilor de fotbal.

Înaintea amicalului de ieri dintre Nigeria şi Coreea de Nord, fanii nigerieni s-au călcat efectiv în picioare la intrarea pe stadionul Makhulong din Tambisa, localitate între Pretoria şi Johannesburg (ambele oraşe vor găzdui meciuri de la turneul final). Imediat ce porţile arenei s-au deschis, fanii au năvălit, o primă intervenţie a poliţiei, care a închis imediat accesul, ducând la evitarea unei tragedii.

Totuşi, în momentul în care accesul a fost permis din nou, un al doilea val de nigerieni s-a revărsat pe gurile de acces ale micuţei arene de 10.000 de locuri, provocând iar momente de haos.

Meciul a fost întrerupt cinci minute

În acest timp, cele două echipe se aflau la mijlocul terenului, ascultând imnurile. Forţele de ordine au decis închiderea pentru a doua oară a stadionului, în cele din urmă lucrurile calmându-se şi intrând în normalitate. Nu înainte însă ca centralul partidei să întrerupă meciul după doar cinci minute.

Totuşi, bilanţul evenimentelor este unul care nu face o reclamă prea bună cu cinci zile înaintea Cupei Mondiale. 25 răniţi, dintre care un ofiţer de poliţie în stare gravă şi un copil.

Busculada de la Tambisa a picat cum nu se putea mai prost pentru organizatorii CM. Ieri, preşedintele Jacob Zuma a avut o întâlnire cu omologul său de la FIFA Sepp Blatter, declarând clar şi răspicat că „Africa de Sud este gata de Cupa Mondială".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite