Hagi îşi ia Elan(o) cu Fenerbahçe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hagi a condus deja primul antrenament la Galata, fiind impresionat de forma arătată de Elano (dreapta)
Hagi a condus deja primul antrenament la Galata, fiind impresionat de forma arătată de Elano (dreapta)

Cu mari probleme de lot cauzate de accidentări, tehnicianul român va miza pe creativul mijlocaş brazilian în derby-ul cu marea rivală. La debutul pe banca lui Galatasaray, Gică Hagi este nevoit să se descurce fără vedetele Arda Turan şi Kewell, accidentaţi, în timp ce Milan Baros este incert.

„Europenii bogaţi" din cartierul Galata trec în această seară Bosforul pentru a intra în infernul creat pe stadionul „Şükrü Saracoglu" de „clasa muncitoare" din partea asiatică a Istanbulului. Invitat de ultimă oră este „Regele" Hagi.

După trei ani de pauză, tehnicianul român a lăsat liniştea Constanţei şi s-a înhămat la o căruţă galben-roşie şubrezită. Galatasaray e pe locul nouă în clasamentul Turciei, iar derby-ul etern cu Fenerbahce, care ocupă poziţia a patra, nu a picat extrem de bine. Cu un rezultat pozitiv, echipa „Cim Bom" poate renaşte, însă un eşec ar însemna acutizarea problemelor.

Hagi va porni la drum diseară într-o atmosferă în care absenţele de marcă (Arda Turan, Kewell sunt accidentaţi, Baros incert, iar portarul titular Ceylan este suspendat) şi conflictele interne din vestiar (la ultimul meci de campionat, jucătorii erau să se bată între ei) îi vor crea tot atâtea piedici.

În aceste condiţii, Fener este favorita derbyului, cu atât mai mult cu cât va evolua în faţa propriilor suporteri. Care este însă şansa Galatei? „Trebuie să fiu inspirat în alcătuirea echipei", spunea Hagi, care n-a avut la dispoziţie decât două antrenamente pentru a umbla la mecanismele lăsate în urmă de Rijkaard.

Astfel, în tentativa de a produce un şoc la echipă, Hagi va face câteva modificări în „11"-le de start. Marele pariu al „Regelui" pare să fie Elano, care n-a mai jucat de mai mult de o lună din cauza unor probleme personale. Internaţionalul brazilian este însă un jucător pe placul lui Hagi, tehnic şi polivalent la mijlocul terenului.

Palmares pozitiv cu Fener

În precedentul mandat la Galata, în sezonul 2004-2005, Gică Hagi a trecut cu bine de meciurile cu „canarii" lui Fenerbahçe.

În campionat, victoriile au fost împărţite (1-0 acasă şi 0-1 în deplasare), însă finala Cupei Turciei, disputată între cele două rivale, s-a încheiat cu un categoric 5-1 pentru Galatasaray.

În schimb, Fener are avantajul psihologic dat de ultimele patru „directe": trei victorii şi un egal.

Fenerbahçe (4-2-3-1):  Demirel - Gönül, Lugano, Yobo, Erkin - Topuz, Emre - Dia, Alex, Stoch - Niang Antrenor: Aykut Kocaman Rezerve: Kirintili - Irtegün, Bilica, Şentürk, A. Santos, Kazim-Richards, Iravul

Galatasaray(4-2-3-1): Ercetin - Sarioglu, Cetin, Neill, Insua - Özbek, Akman - Elano, Misimovici, Pino - Baros Antrenor: Gheorghe Hagi Rezerve: Ergün - Ali Turan, Kurtuluş, Balta, Cana, Sarp, Batdal

Stadion: Şükrü Saracoglu

Arbitru: Bülent Yildirim

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite