Hagi are stadion, dar n-are fotbalişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce Galatasaray şi-a inaugurat noua arenă, tehnicianul român le-a amintit oficialilor turci de transferurile promise. „Cim-Bom“ a făcut egal cu Ajax, scor 0-0. Gică Hagi ştie că ultra-modernul stadion „Türk Telekom“ nu poate aduce de unul singur victoriile aşteptate de suporterii „Cim Bom“.

Începând de sâmbătă seară, Galatasaray a intrat în rândul marilor cluburi europene. Dacă performanţele lipsesc în ultimii ani, turcii se pot lăuda cel puţin cu o arenă de cinci stele, la cele mai înalte standarde ale UEFA.

„Totul a fost nemaipomenit! Un stadion excelent şi o atmosferă incredibilă în tribune. Tot ce a lipsit a fost golul", a spus Gică Hagi după prima reprezentaţie a Galatei pe „Türk Telekom Arena", 0-0 cu Ajax Amsterdam. A fost ultimul amical înainte de reluarea campionatului în Turcia, însă apropierea meciurilor cu miză nu-l linişteşte deloc pe Hagi.

„Regele" a cerut în această pauză competiţională întărirea lotului, dar până acum n-au venit decât Culio şi controversatul Kazim. „Sper să facem cât mai repede transferurile de care mai avem nevoie", a precizat antrenorul român, amintindu-le başkanilor de la conducere de promisiunile făcute.

În viziunea lui Hagi, Galata mai are nevoie urgentă de un portar şi un vârf de atac pentru a-şi putea atinge obiectivul din acest sezon: calificarea într‑o cupă europeană. Printre jucătorii cu care turcii negociază intens în aceste zile se află Ciprian Marica şi Robinson Zapata.

Despre „Türk Telekom Arena"

Are o capacitate de 52.000 de locuri, cu 30.000 mai mult decât „Ali Sami Yen", şi este plasat în zona denumită „Dealul Leilor",
leul fiind şi simbolul de pe stema clubului.

Construcţia a demarat în 2007, a durat trei ani şi a costat 142 de milioane de euro, mai puţin decât costurile preconizate pentru „Naţional Arena" din Bucureşti (170 de milioane de euro).

Clubul turc a vândut numele stadionului şi al tribunelor pentru 18 milioane de euro pe an.

Din sponsorizări, reclame şi bani din bilete, Galatasaray va încasa aproximativ 60 de milioane de euro pe an.

Toate locurile din cele 155 de loje ale stadionului au fost vândute pentru următoarele trei sezoane.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite