Hagi a ajuns în pragul disperării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tehnicianul român n-a avut cuvinte să descrie înfrângerea suferită de Galatasaray cu Ankaragücü (2-3). Ultimul meci al lui Gică Hagi pe banca Galatei ar putea fi vineri, în marele derby cu Fenerbahçe.

Criza grupării „Cim Bom" se adânceşte. „Ce faci, mai scrii istorie?", a fost ironizat Hagi de turcii de la Fotomac imediat după ce tehnicianul român a părăsit din nou terenul cu capul plecat.

De această dată la Ankara, în urma unui meci pe care părea să-l controleze. Galatasaray a condus cu 1-0 şi 2-1, dar totul s-a prăbuşit în intervalul minutelor 86-88, atunci când slovacul Şestak şi-a desăvârşit o „triplă" de senzaţie. Încremenit pe bancă, Hagi retrăia un film pe care îl mai văzuse în urmă cu două săptămâni, când Istanbul B.B. reuşise o răsturnare de scor asemănătoare.

La conferinţa de presă, „Regele" s-a prezentat răvăşit de durere şi incapabil să ofere explicaţii. „Îmi trec multe lucruri prin minte, dar n-aş vrea să le spun la cald. În aceste momente e mai bine să tac. Suntem foarte trişti. Îmi pare rău" au fost singurele cuvinte ale lui Hagi în faţa jurnaliştilor turci. Presa de pe Bosfor aşteaptă, dintr-un moment în altul, demisia românului, speculând chiar că Galata va fi condusă la derby-ul cu Fenerbahçe de vineri de secundul Tugay.

Paradoxal, meciul din tur cu rivala din Istanbul a marcat debutul lui Hagi în al doilea mandat pe banca „leilor". Pasul greşit făcut cu Ankaragücü a fost anunţat de tensiunea care pusese stăpânire pe vestiarul Galatei în preziua meciului.

„Regele" a mai avut conflicte

Înjurat de Milan Baros la antrenament, Hagi l-a dat afară pe atacantul ceh de la antrenament pentru a-l ierta câteva ore mai târziu. Este o nouă dovadă a faptului că antrenorul român şi jucătorii cu personalitate nu încap în aceeaşi teacă. Conflictul cu Baros a amintit de incidentele similare pe care Hagi le-a avut cu Misimovici şi Kewell în acest sezon sau cu Franck Ribery şi Ümit Karan în stagiunea 2004-2005.

Stancu - şters, Culio - menajat

Bogdan Stancu şi Zapata au fost titulari în meciul cu Ankaragücü. Fostul atacant stelist nu a reuşit să iasă din nota evoluţiilor slabe din ultima perioadă, fiind schimbat în minutul 65, în timp ce portarul columbian poate fi considerat vinovat la cel puţin un gol. În schimb, argentinianul Culio a fost lăsat acasă de Hagi pentru a fi protejat de un eventual cartonaş galben, care l-ar fi făcut să piardă meciul de peste cinci zile cu Fenerbahçe.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite