Hagi: „Şi tu, Zapata?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul portar stelist a greşit grav la golul cu care Galatasaray a pierdut meciul de la Gaziantep (0-1) din campionat. Cu Gică Hagi antrenor, Galatasaray are cel mai prost bilanţ din istoria de 52 de ani a campionatului Turciei.

Când a fost instalat la Istanbul, „Regele" a cerut timp pentru a face transferurile dorite şi pentru a reduce procentul de gafe ale jucătorilor săi. Bogdan Stancu, Emmanuel Culio şi Robinson Zapata au făcut parte din proiectul lui Hagi, însă rezultatele nu se văd deloc. Problema cea mai dureroasă pare să fie între buturi, acolo und Galata are o adevărată „gaură neagră". Dacă în primele sale meciuri Hagi a fost „îngropat" de turcii Ufuk şi Aykut, titularizarea lui Robinson Zapata n-a adus nimic nou. Aceleaşi goluri primite copilăreşte, la fel ca în deplasarea de sâmbătă de la Gaziantep, când fostul stelist a adus aminte de erorile pe care le comitea regulat în Ghencea. Columbianului i-a trecut o minge printre picioare, iar echipa lui Hagi a pierdut cu 0-1, motiv suficient pentru ca Zapata să fie declarat cel mai slab jucător de pe teren. „Cu siguranţă va fi băgat în şedinţă. Nu se ştie dacă va mai fi în poartă etapa viitoare, cu Bucaspor", a scris „Fanatik", notându-l cu cu 3. „Rufay, prinde mingea!", a cerut presa turcă, contabilizând cele cinci goluri primite de Zapata în trei partide, cel puţin două dintre acestea fiind parabile.

Una caldă, alta rece

A fost al şaselea meci în care Gică Hagi părăseşte terenul cu capul plecat dintr-un total de 13 etape. Antrenorul român nu reuşeşte să lege două victorii la rând, iar marea sa dezamăgire este faptul că încă n-a bătut o echipă cu pretenţii din prima ligă turcă. Statisticile din acest sezon îl pot transforma pe cel mai valoros jucător din istoria Galatei în antrenorul cu cele mai groaznice rezultate. Astfel, niciodată în ultimii 52 de ani, de la înfiinţarea campionatului, gruparea „Cim Bom" nu a avut 10 înfrângeri după 21 de etape, aşa cum s-a întâmplat acum. Cu doar 29 de puncte şi un golaveraj negativ, Galatasaray se zbate în continuare la mijlocul clasamentului, singura şansă de a prinde un loc de cupă europeană fiind câştigarea Cupei Turciei.Obiectivul lui Hagi se poate ruina însă la 2 martie, în returul sferturilor de finală, tot împotriva lui Gaziantepspor, care a câştigat prima manşă cu 3-2. Caz în care şi scaunul „Regelui" se va clătina serios.

"Asta a fost, consider că meritam o remiză. Nu a fost ziua noastră bună. Sperăm să câştigăm meciul următor."
Gică Hagi antrenor Galatasaray

Culio, în scădere de formă

La fel ca Stancu şi Zapata, nici Culio nu are parte de o perioadă fericită. Fostul mijlocaş al CFR a lovit bara transversală în repriza secundă a meciului cu Gaziantepspor, dar această realizare nu i-a impresionat deloc pe jurnaliştii turci. „Faţă de primele sale evoluţii la Istanbul, argentinianul e o dezamăgire", a concluzionat Fotospor.

Stancu, „urecheat" de Hagi

După un debut promiţător la Galata, presărat cu multe laude, Bogdan Stancu cunoaşte acum reversul medaliei. „Românul nu a făcut nimic!", a fost concluzia dură a ziarului „Fanatik", „Motanul" primind nota 4 pentru evoluţia de la Gaziantep. Mai mult, fostul idol din Ghencea a fost criticat indirect şi de Gică Hagi. „Nu poţi câştiga dacă atacul nu merge!", a afirmat „Regele", evitând să pronunţe numele lui Stancu.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite